Αρχίζει το μεταγραφικό «τσουνάμι» στον Εργοτέλη

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ • ΓΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ 

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι παράγοντες του Εργοτέλη προκειμένου να διευθετήσουν τις πάρα πολλές οργανωτικές εκκρεμότητες που υπάρχουν και να μπορέσει η ομάδα να αναχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη για το Καρπενήσι όπου και θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα από το μετοχικό κεφάλαιο δεν μπορούν βάσει νόμου να χρησιμοποιηθούν για τις άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας κι έτσι θα πρέπει να «τρέξει» ο σχεδιασμός μέσω άλλων πόρων.

Το θέμα της τεχνικής ηγεσίας έληξε πάντως και τυπικά χθες, με την ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας με τον Τάκη Γκώνια.
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο 46χρονος τεχνικός ευχαρίστησε τη νέα ιδιοκτησία της ομάδας για την επιλογή:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Εργοτέλης Μαγκέντ Σάμι καθώς επίσης και τον Γιώργο Τουτζάρη, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Ανυπομονώ να έρθω στο Ηράκλειο και να ξεκινήσω να δουλεύω για τον Εργοτέλη» δήλωσε ο Τάκης Γκώνιας που θα έχει ως άμεσο συνεργάτη τον Σπύρο Μαυραγάνη και γυμναστή τον Αντώνη Ανδρουλάκη.

Φυσικά ο νέος τεχνικός του Εργοτέλη θα μεταβεί πρώτα στο Καρπενήσι μαζί με την υπό σχηματισμό ομάδα. Σήμερα θα ανακοινωθεί το πρώτο μεταγραφικό πακέτο από τον γενικό διευθυντή κ. Τουτζάρη, στη συνάντηση γνωριμίας που θα έχει με τους δημοσιογράφους αλλά σε αυτό δεν θα είναι ο Αφρικανός αμυντικός Αμπαρουζίρα της Λιρς, η περίπτωση του οποίου εξετάστηκε αλλά δεν προχώρησε. Το σίγουρο είναι ότι θα ανακοινωθούν 4-5 παίκτες από τη Λιρς (εκτός από τον Μαζουλουξή), ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Λαδάς και ο αμυντικός Χρήστος Μπάτζιος που έκανε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο με τον Εργοτέλη στη Γ’ Εθνική.

Να θυμίσουμε ότι οι Βογιατζής, Μανουσάκης, Χανιωτάκης παραμένουν στο ρόστερ της ομάδας ενώ οι Πολυχρονάκης, Τσοκάνι, Νοκάι που προέρχονται από τους Ν. Εργοτέλη, θα ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Επιθυμία της τεχνικής ηγεσίας είναι να πάει η ομάδα στο Καρπενήσι με 18-20 παίκτες και στην πορεία να συμπληρωθεί το ρόστερ.
Θέση για την επικείμενη ίδρυση της νέας ΠΑΕ Εργοτέλης και την υποχρεωτική αλλαγή ονομασίας και εμβλήματος πήραν οι «Alternatives».

Οι οργανωμένοι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» τονίζουν τα εξής:

«Μιας και σύντομα θα τεθεί επί τάπητος το τυπικό ζήτημα της διακριτικής αλλαγής ονόματος για την ομάδα μας που είχε αποχωρήσει από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τώρα επιστρέφει σε αυτά, δηλώνουμε το εξής: Οποιαδήποτε αλλαγή δεν πρέπει να ξεφεύγει στο ελάχιστο από τα ιστορικά στοιχεία που συνθέτουν την 88χρονη πορεία του σωματείου μας. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει αλλοίωση. Ακόμα κι αν υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη που ξεφεύγει από το προφανές (π.χ. συμπλήρωση της ημερομηνίας ίδρυσης δίπλα στο όνομα) θα έπρεπε να τεθεί σε συζήτηση με τους φορείς του συλλόγου, τον ερασιτέχνη, τους συνδέσμους, τον απλό κόσμο».

Η Ιωάννα Παχάκη του Εργοτέλη κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας κορασίδων για τους δύο φιλικούς αγώνες εναντίον της Ιταλίας στην πόλη Nόρτσια, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 30 Αυγούστου και στις 2 Σεπτεμβρίου.
Με προσωπική του ανάρτηση ο Γιάννης Σαββάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στο πόστο του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Εργοτέλης, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει