ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ: Θέλει ο Τσίπρας ν’ ανακοινώσει ανάδοχο, αλλά… δεν προλαβαίνει

Στην κυβέρνηση θα ήθελαν πάρα πολύ να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη και το αναπτυξιακό συνέδριο τον οριστικό ανάδοχο για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι. Θα ήταν τρόπον τινά μια απόδειξη νίκης και… ανταπόδοση των τεράστιων ποσοστών του κόμματος στην Κρήτη. Θα ήταν επίσης και μια ένδειξη υπεροχής, αφού σκοπός ήταν ο ανάδοχος να ανακοινωθεί στα Χανιά, στο «κάστρο» δηλαδή των Μητσοτάκηδων. (Υπενθυμίζουμε ότι μοναδική προσφορά έχει κατατεθεί από την ΤΕΡΝΑ και τους ιοδούς).

Τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί, αφού οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού δεν υπολόγισαν τον Αύγουστο και τα … μπάνια των μηχανικών. Ο στόχος του κυβερνητικού επιτελείου δεν ήταν δύσκολος. Είχαν καταθέσει νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το μόνο που χρειάζονταν ήταν η προκήρυξη για Ανεξάρτητο Μηχανικό.

Με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα όμως, έπεσαν πάνω στις διακοπές των μηχανικών, οπότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει κάποιο άλλο μεγάλο έργο για να ανακοινώσει, αφού η επίσημη ανακοίνωση του οριστικού αναδόχου μετατίθεται, με βάση τα χρονοδιάγραμμα, για τον Οκτώβρη.

Μία άλλη εναλλακτική που θα είχε ο πρωθυπουργός για την Κρήτη, θα ήταν ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας, αλλά το θέμα καίει, τόσο γιατί αφήνει το νομό Λασιθίου εκτός, όσο όμως και γιατί οι κάτοικοι του Οροπεδίου βρίσκονται στα κάγκελα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, λόγω της προσέγγισης που έγινε για το φράγμα Αποσελέμη.

Κι ενώ στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν τη λύση εκείνη που θα αποτελεί πειστήριο ικανότητας και παραγωγής έργων για την Περιφέρεια από την οποία εκλέχτηκε βουλευτής ο Πρωθυπουργός, τα προβλήματα με αφορμή το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο δεν σταματούν. Αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με το πλάνο των απαλλοτριώσεων, υπάρχουν πολλοί κατ’ επάγγελμα αγρότες, που εφόσον τα οικόπεδα τους απαλλοτριωθούν, θα μείνουν ακτήμονες.

Η κυβέρνηση βέβαια αντιπαραβάλει γι’ αυτή την περίπτωση, τις δυνατότητες που δίνονται για αγορά νέας γης από τα χρήματα των απαλλοτριώσεων.

Όπως είναι γνωστό ωστόσο σε κάθε Κρητικό, οι κλήροι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος είναι πολυκερματισμένοι και κατά κανόνα οικογενειακοί, οπότε η αντικατάσταση μιας μεγάλης περιουσίας, μόνο εύκολη δεν είναι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει