Με οδηγό τον Γκώνια στη Β’ Εθνική ο Εργοτέλης

ΟΙ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ» ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ 46ΧΡΟΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ • ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ • ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Και το όνομα αυτού Τάκης Γκώνιας. Ο 46χρονος προπονητής είναι αυτός που θα οδηγήσει τον νέο Εργοτέλη στα δύσβατα μονοπάτια της Β’ Εθνικής.
Η συμφωνία του με τους «κιτρινόμαυρους» θα ανακοινωθεί σήμερα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η προετοιμασία θα ξεκινήσει απευθείας στο Καρπενήσι στο τέλος της εβδομάδας.

Οι τελικές συζητήσεις του Γκώνια με τους παράγοντες του Εργοτέλη έγιναν στο Ηράκλειο, με τον παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή να κερδίζει περίπου στο νήμα τον Νίκο Νεντίδη που επίσης «έπαιξε» δυνατά για τον πάγκο της ηρακλειώτικης ομάδας. Ο Γκώνιας που θεωρείται λάτρης της τακτικής, είχε συνάψει πρόσφατα συνεργασία με τον νεοφώτιστο στη Γ’ Εθνική ΝΠΣ Βόλο ωστόσο στις 29 Ιουνίου κι ενώ είχε προχωρήσει τον σχεδιασμό της ομάδας, ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» για λόγους που δεν διέρρευσαν.

Γενικότερα η προπονητική του καριέρα είναι «φτωχή» συγκριτικά με την ποδοσφαιρική. Ξεκίνησε το 2013 στη Γλυφάδα και μετά από ένα διετές διάλειμμα, πήγε στην Επισκοπή. Στο Ρέθυμνο όμως δεν έμεινε περισσότερο από δύο μήνες στο τέλος του 2015. Από τις 28 Ιούλιου έως τις 17 Δεκέμβριου 2016 ήταν προπονητής στην Καλλιθέα, την οποία καθοδήγησε σε 8 επίσημους αγώνες στη Β’ Εθνική, με απολογισμό 2 νίκες και 6 ήττες.

Από κει και πέρα, μέχρι την Τετάρτη θα ολοκληρωθεί η άφιξη περίπου 10 ποδοσφαιριστών (ξένων και Ελλήνων), οι οποίοι μαζί με τους λίγους που αυτή τη στιγμή ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας, θα περάσουν από αιματολογικές εξετάσεις και εργομετρικά (η αναχώρηση για το Καρπενήσι είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη).

Ήδη από το Σάββατο βρίσκονται στο Ηράκλειο ο 20χρονος στόπερ Κυριάκος Μαζουλουξής και ο 23χρονος τερματοφύλακας Παναγιώτης Λαδάς, ο οποίος είχε πέρσι μια γεμάτη σεζόν με την Εστερζόνεν (Γ’ Βελγίου), ενώ παλαιότερα πέρασε από Αστέρα Τρ., Ηρακλή και Δόξα Μανωλάδας. Δεδομένη είναι επίσης η συμφωνία με τον Μπάτζιο που θα έρθει αύριο.

Μέχρι την Τρίτη τέλος θα υπογραφεί η νέα σύμβαση για την παραμονή της ομάδας στο Παγκρήτιο ενώ σε ότι αφορά το θέμα της σύστασης της ΠΑΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη. Το μετοχικό κεφάλαιο έχει ήδη σταλεί από τράπεζα του Βελγίου, τα χρήματα θα «φανούν» σήμερα κι έπειτα θα πέσουν οι υπογραφές του καταστατικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει