Ο Σπίρτζης για τα έργα

392

Ο υπουργός Υποδομών κ.Σπίρτζης σε χθεσινή του συνέντευξη αναφέρθηκε πάλι στο Καστέλλι και τα έργα της Κρήτης:
«Νέα έργα προς ολοκλήρωση αποτελούν τα σιδηροδρομικά έργα της ΠΑΘΕ και του προαστιακού. Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης, για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο. Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Η επέκταση των οδικών αξόνων, ο ΒΟΑΚ και η παράκαμψη της Χαλκίδας είναι έργα που μπορούν να δημοπρατηθούν σύντομα. Δυστυχώς, δεν έχουμε τους οικονομικούς πόρους που είχαν άλλοι και αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση διαπραγματεύσεων και εγκρίσεων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τις Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα ίδια ισχύουν για το νότιο και βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος.
Τα αντιπλημμυρικά και τα εγγειοβελτιωτικά έργα δημοπρατούνται καθημερινά. Ωριμάζουμε τα δίκτυα γεωθερμίας και τα δίκτυα σύγχρονων συστημάτων άρδευσης.

Δίνουμε προτεραιότητα στα έργα που στηρίζουν την παραγωγική ανασυγκρότηση, στα έργα των μέσων σταθερής τροχιάς και στις κοινωνικές υποδομές.

Μέλημά μας είναι κάθε έργο να κοστίζει στον ελληνικό λαό όσο πραγματικά αξίζει. Να σταματήσουν οι απίστευτες καθυστερήσεις και οι υπέρογκες αποζημιώσεις που συνεπάγονταν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει