Έμφαση στην ομάδα και τους νέους από την παράσταση «Τι φάση;»

381

Την παράσταση «Τι φάση;» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε κείμενα φοιτητών κα του Ματέι Βισνιέκ.
Η παράσταση ανεβαίνει από αύριο έως και την Πέμπτη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχει ωστόσο κουτί ενίσχυσης. Η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης γιορτάζονταν τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τα 35 χρόνια της δικής της παρουσίας στο Πανεπιστήμιο και στο Ηράκλειο γενικότερα. Η παράσταση αναπτύσσεται ως ένα θεατρικό δρώμενο με πολύ αυτοσχεδιασμό – κίνηση και λόγο ανατρεπτικό, νεανικό.

Τη σκηνοθεσία, την επιλογή των κειμένων και τους αυτοσχεδιασμούς επιμελήθηκε ο Γιώργος Αντωνάκης με βοηθό του τον Παναγιώτη Γεωργαντή. Τα τραγούδια της έναρξης και του φινάλε έγραψε ο Άρης Κουτεντάκης, τις χορογραφίες των τραγουδιών έκανε η Στεφανία Σπυροπούλου, την αφίσα και το πρόγραμμα ο Χρυσόστομος Σπετσίδης. Η μετάφραση των κειμένων του Ματέι Βισνιέκ έγινε από την ‘Ερση Βασιλικιώτη και η επιμέλεια της σκηνογραφίας – ενδυματολογίας και μουσικής από τον σκηνοθέτη σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα.

Τεχνικός φωτισμού και ηχητικών είναι ο Βαγγέλης Παντούλας.
Σημειώνεται ότι η παράσταση των φοιτητών «ΤΙ ΦΑΣΗ;» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας την 25η Οκτωβρίου 2017.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης αναφέρει μεταξύ άλλων για την παράσταση:

«Φίλες και Φίλοι,
Φέτος στην ομάδα μας, έγινε κάτι που προσπαθούσα πολλά χρόνια να κάνω χωρίς επιτυχία. Μία παράσταση με κείμενα των φοιτητών, μία παράσταση που όλα ξεκινάνε και ολοκληρώνονται στην ομάδα. Κείμενα, Ερμηνεία, Αυτοσχεδιασμοί, Μουσική, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Χορογραφία, Φωτισμοί, Αφίσα και Πρόγραμμα.

Αυτός νομίζω είναι ο δρόμος που οδηγεί σ’ ένα πραγματικά δημιουργικό φοιτητικό θέατρο. Κι αυτόν ακριβώς τον δρόμο προτείνουμε με τη φετινή μας δουλειά.
Στην παράσταση μας, που δώσαμε τον τίτλο “Τι φάση;”, ερμηνεύονται 6 κείμενα του Ματέι Βισνιέκ- σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη- και 23 των φοιτητών της ομάδας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει