Στη γειτονιά των αγγέλων ο Χ. Γκιουζέλης

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΟΥ Τ-BALL

997

Σαν να είναι ψέματα. Αν και από τον περασμένο Οκτώβρη τον είχαμε χάσει από τα στέκια. Ούτε στην εκδήλωση της Ένωσης Γυμναστών είχε πάει.
Ο γιγαντόσωμος (γίγαντας σε όλα του) πρώην διεθνής αθλητής, προπονητής, παράγοντας μπάσκετ, εφευρέτης του σπορ T-ball, Χρήστος Γκιουζέλης δεν είναι πια ανάμεσά μας. Πέρασε την Αχερουσία χτυπημένος από την επάρατη νόσο και σήμερα στη 1 μ.μ., στο νέο κοιμητήριο η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα τον αποχαιρετήσουν.

Ο 52χρονος Χρήστος ξεκίνησε το μπάσκετ στον ΑΟ Σερρών, μέρος καταγωγής του, αγωνίστηκε με την Εθνική Εφήβων στους Βαλκανικούς το 1983 και τα τελευταία 20 χρόνια ζούσε στην πόλη μας όπου ήταν γυμναστής (είχε τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ Σερρών). Εδώ εργάστηκε σε διάφορα σχολεία (τελευταίο το 15ο Δ.Σ.), ίδρυσε το μπασκετικό σύλλογο “ΟΑΣΗ”, ενώ είχε διατελέσει προπονητής στη ΓΕΗ και τον Εργοτέλη. Το αθλητικό του “παιδί” όμως ήταν το T-ball (επιτραπέζιο παιχνίδι με μπάλα του βόλεϊ) και όποτε μιλούσε γι’ αυτό ή το έδειχνε σε παιδιά, τα μάτια του έλαμπαν από υπερηφάνεια και αγάπη.

“Ηταν εντυπωσιακά ακούραστος, ευρηματικός, αεικίνητος, σαρωτικός, ανήσυχος συνάδελφος. Θα θυμόμαστε αδιάλειπτα τον άνθρωπο της αγωνίας και του ελέγχου των πάντων για το καλό του κλάδου της φυσικής αγωγής. Τον άνθρωπο, που ενώ καταγόταν από τη βόρεια Ελλάδα και συνήθιζε να αποκαλεί τον εαυτό του “οικονομικό μετανάστη”, κατέκτησε το Ηράκλειο με την εκρηκτική του προσωπικότητα. Το σωματείο ΑΘΛ.Ε.Σ.Η εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στην αθλήτρια μας Νατάσα”, αναφέρει ανακοίνωση της ΑΘΛΕΣΗ, ενώ η ΕΚΑΣΚ (μέλος του Δ.Σ. της ήταν το 2010) τονίζει:

“Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, εκφράζοντας τα συναισθήματα ολόκληρης της μεγάλης οικογένειας του κρητικού μπάσκετ, αποχαιρετά με βαθιά οδύνη τον Χρήστο Γκιουζέλη, που βρίσκεται από χθες στη γειτονιά των αγγέλων. Ο εκλιπών υπηρέτησε με πραγματική αγάπη το άθλημα σαν παίχτης, σαν προπονητής και σαν παράγοντας. Βοήθησε και στήριξε τα παιδιά της Κρήτης έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι επίκεντρο του αθλήματος θα πρέπει να είναι τα νέα παιδιά ώστε να αθλούνται με αγάπη και χαμόγελο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση, σαν ένα πραγματικό στρατιώτη του μπάσκετ.

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμά της συλλυπητήρια και θα καταθέσει δωρεά αντί στεφάνου στη μνήμη του”.
Η Ένωση Γυμναστών Ηρακλείου (ΕΠΦΑΝΗ) αναφέρει: “Με αφορμή την είδηση του θανάτου του συναδέλφου μας, Χρήστου Γκιουζέλη, συνεδρίαε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου και αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας θα ανοιχτεί κατάσταση
ονομάτων, όπου όποιος συνάδελφος επιθυμεί θα μπορεί να εγγραφεί και να
διαθέσει ότι χρηματικό ποσό επιθυμεί. Τα χρήματα θα διατεθούν στην οικογένεια του Χρήστου. Γνωρίζοντας ότι πολλοί συνάδελφοι δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν λόγω των ημερών, τους ενημερώνουμε ότι θα ανοιχτεί νέα κατάσταση στο 40ήμερο μνημόσυνο, όπου γίνει, και εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ό,τι χρηματικό ποσό επιθυμούν.
2. Να παραστεί το ΔΣ στη κηδεία.
3. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους.
4. Αντί στεφάνου να δοθεί στην οικογένεια το ποσό των 200 ευρώ”.
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν: Εργοτέλης, Ηράκλειο, Ηρόδοτος, Δειλινό, κ.ά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει