Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Νεοκοσμίδης

388

Έφυγε από τη ζωή ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Νεοκοσμίδης, ο οποίος έσβησε στα 78 του χρόνια. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη, ενώ ακολούθησε πλήθος συλλυπητήριων ανακοινώσεων. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο Νίκος Νεοκοσμίδης υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής της παράταξης, ένας καλός φίλος και αληθινός πατριώτης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «Πάντοτε μαχόταν για το κοινό καλό, για τους ανθρώπους του τόπου μας, αλλά και για την παράταξη μας, με τεράστια προσφορά ως πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου». Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο θάνατος του πρώην πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Νεοκοσμίδη.

Ο Νίκος Νεοκοσμίδης υπήρξε ένα δυναμικό στέλεχος της παράταξής μας. Ένας σωστός οικογενειάρχης και ένας χαρισματικός άνθρωπος που προσέφερε πολλά στο Κόμμα. Επιτυχημένος και στον επαγγελματικό στίβο, διακρίθηκε αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού. Θέσεις τις οποίες υπηρέτησε επάξια, με σθένος και σημαντικές επιτυχίες.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγωνιστικότητα, το ήθος, την ευγένεια και το χαμόγελό του. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους οικείους του». Για τον Νίκο Νεοκοσμίδη, η ΓΣΕΕ εξέφρασε τη θλίψη της και μεταξύ άλλων έγραψε: «Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Νίκου Νεοκοσμίδη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου την περίοδο 1976 -1982 και υπήρξε πολύ αγαπητός στους εργαζόμενους και στην κοινωνία του Ηρακλείου με πολύ σημαντική κοινωνική και συνδικαλιστική προσφορά.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και επί σειρά ετών επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, αντιπρόεδρος στην ΠΟΕΕ-ΥΤΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ. Θέσεις τις οποίες υπηρέτησε επάξια». Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί και η οικογένεια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. «Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, ως ελάχιστα για την προσφορά του στους αγώνες των εργαζομένων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρεται: «Πένθος επικρατεί στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου από τον θάνατο του Νίκου Νεοκοσμίδη. Ο Νίκος Νεοκοσμίδης από τους ιδρυτές του Σωματείου μας, πρόεδρος του Σωματείου μας επί χρόνια και επίτιμος πρόεδρός του. Επίσης, ο Νίκος Νεοκοσμίδης διατέλεσε πρόεδρος και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και υπήρξε πολύ αγαπητός στους εργαζόμενους και στην κοινωνία του Ηρακλείου με τεράστια προσφορά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει