ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

1,235

ο πρόεδρος στο Δικταίον

Το Δικταίον, ο πρόεδρος και τα 4 τηλεφωνήματα

Τώρα που πέρασαν οι μέρες, μπορώ να το γράψω. Τι συνέβη και δεν πήγε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Δικταίον Άνδρον όταν ήρθε πριν δυο εβδομάδες για τις εκδηλώσεις για τον Καζαντζάκη; Ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα πάει στο σπήλαιο που ανατράφηκε ο Δίας, κατά τους… Λασιθιώτες, σκόνταψε στην έριδα με τους Ανωγειανούς. Επεσαν, μαθαίνω, τηλέφωνα (4 παρακαλώ!) από την Όλγα Κεφαλογιάννη στον πρόεδρο, τον ενημέρωσε για την κόντρα κι επειδή είχε καεί με την ιστορία του Αρκαδίου και θα πήγαινε μετά από 2 εβδομάδες στ’ Ανώγεια το ξανασκέφτηκε. Και η κυρία Μολυβιάτη απαίτησε να αλλάξει το πρόγραμμα. Κάπως έτσι γράφεται η ιστορία.

Θα μπει το κάγκελο

Επειδή με ρωτούν πολλοί για την επικινδυνότητα του πεζοδρομίου στην οδό Δουκός Μποφώρ, σας υπενθυμίζω ότι- όπως έχει γράψει η “Π” από τον Απρίλιο- έχει αποφασιστεί να μπει κάγκελο από την πλευρά του ενετικού τείχους, για λόγους δημόσιας ασφάλειας όλων των πεζών, αλλά κυρίως των μαθητών του 6ου Γυμνασίου, που συχνά κινούνται με παράτολμο τρόπο με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Πολύ συχνά περαστικοί κάθονται επάνω στο πεζούλι θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που έπεσαν από το συγκεκριμένο σημείο του τείχους και είτε έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν βαρύτατα…Έχει μάλιστα αποφασιστεί και το σχετικό κονδύλι. Τώρα, πότε θα μπει… είναι άλλο θέμα.

Από το Ηράκλειο στην κορυφή

Ένας Έλληνας ερευνητής που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι κοντά σε μια πολύ μεγάλη ανακάλυψη! Ο Γιάννης Αϊφαντής και η ομάδα του δημοσιεύσε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό “Cell” τη δράση της βιταμίνης C στον έλεγχο της γονιδιακής έκφρασης στην οξεία μυελογενή λευχαιμία! Η μελέτη αναδεικνύει πιθανές, μη τοξικές, εντελώς νέες θεραπευτικές εφαρμογές της βιταμίνης C στα μυελοδυσπλαστικα σύνδρομα, σε συνδυασμό με αναστολείς ενός άλλου βιολογικού συστήματος που ενέχεται στις νόσους αυτες, το PARP. Η νέα θεραπευτική προσέγγιση θα ελεγχθεί σε ασθενείς τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Αϊφαντής μετά τις σπουδές του στο Ηράκλειο συνέχισε στα πανεπιστήμια Παρισιού, Harvard και Σικάγου και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.

Και τώρα ο επόμενος!

Ο Στιβ Μπάνον, ο επικεφαλής της στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απομακρύνθηκε από τη θέση του στον Λευκό Οίκο.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σε θέματα στρατηγικής Στιβ Μπάνον συμφώνησαν από κοινού ότι θα είναι η τελευταία ημέρα του τελευταίου στην υπηρεσία του Ντόναλντ Τραμπ.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, λίγη ώρα αφότου διέρρευσε ότι ο Μπάνον απολύθηκε από τη θέση του.
“Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε τα καλύτερα”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

 

Όλα φόρα παρτίδα

Από έναν φίλο αναγνώστη πήρα την εξής επιστολή που έχει ενδιαφέρον: “Χθες το μεσημέρι πήγα στην Δ/νση Δασών Ν. Ηρακλείου που στεγάζεται σε καλαίσθητο κτίριο στο Δασικό Φυτώριο Φοινικιάς, δίπλα στο αγρόκτημα του ΤΕΙ στο Ηράκλειο, για μια ιδιωτική υπόθεση συγγενικού μου προσώπου. Το θέαμα που αντίκρισα ήταν εφιαλτικό. Όλα τα φώτα των γραφείων και των διαδρόμων και τα κλιματιστικά ήταν σε πλήρη λειτουργία, ενώ όλα σχεδόν τα παράθυρα και η κεντρική πόρτα εισόδου ήταν ορθάνοικτα καταμεσήμερο. Το κτίριο εκτός από καλαίσθητο είναι ευάερο και ευήλιο, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά. Στην ερώτησή μου σε δυο υπαλλήλους, που συνάντησα, αν και στα σπίτια τους κάνουν το ίδιο, μου απάντησαν “δεν είναι δουλειά σου”! Μήπως τα στοιχεία του κόστους λειτουργίας και συντήρησης των δημόσιων υποδομών (όπως αυτό της ηλεκτρικής ενέργειας) θα έπρεπε να είναι ένα πρόσθετο στοιχείο αξιολόγησης της εγκεφαλικής λειτουργίας των εργαζομένων;”.

Με στήριξη

Συνέβη πρόσφατα σε μια πτήση που έφευγε από το Ηράκλειο για την Αθήνα. Το αεροσκάφος περίμενε έναν επιβάτη ακόμη για να αναχωρήσει. Ξαφνικά κάποιοι είδαν τον εν λόγω κύριο να ανεβαίνει υποβασταζόμενος. Κάποιοι υπηρεσιακοί τον βοηθούσαν, γιατί δεν είχε την καλύτερη δυνατή ισορροπία. Σαν να είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ζοριζόταν να ανέβει και την σκάλα. Ουδείς θα έδινε σημασία εάν το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ήταν τόσο γνωστό και τόσο σημαντικό. Γι αυτό και στενοχωρήθηκαν όσοι είδαν το θέαμα.

Ξέφραγο

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και στα χαρτιά εξακολουθούν να υπάρχουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για την αποφυγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων η Τουρκική Πολεμική αεροπορία οδηγεί στο «κόκκινο» την ένταση πάνω από το Αιγαίο καθώς μέσα σε λίγες ώρες προχώρησε σε 60 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Συνολικά στον Ελληνικό εναέριο χώρο εισήλθαν 14 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο ήταν κατασκοπευτικά και τα υπόλοιπα ήταν F- 16 που πέταξαν σε ζεύγη. Όχι τίποτα άλλο, λείπει κι ο Καμμένος.

Άκουσαν οι αγρότες

Πολύ ενδιαφέρον είχε χθες η ενημέρωση των παραγωγών για θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας και επενδυτικών προγραμμάτων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Proactive ΑΕ -Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκος Μπουνάκης, μίλησε στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στα Πεζά σε συνεργασία με τον ΑΣ Χουδετσίου. Και πραγματικά αναφέρθηκε σε πράγματα που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχουν γίνει στον αγροτικό τομέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει