Συνέδριο για τη μαντινάδα στη Μεσαρά

516

«Μαντινάδα, Ποίηση και Πολιτισμός» είναι ο τίτλος του διήμερου συνεδρίου που διοργανώνεται αύριο Σάββατο και την Κυριακή στο Δήμο Φαιστού. Το συνέδριο πραγματοποιείται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κρητών στιχουργών «Μ. Καυκαλάς» σε συνεργασία με το σύλλογο ΑμεΑ το «Μέλλον» και τη στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Φαιστού, στο κέντρο «Στροφή» που βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Πιτσιδίων – Ματάλλων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διακεκριμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στη παράδοση της μαντινάδας και του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον οργανωτή, περιλαμβάνει επίσης «ζωντανό» διαγωνισμό μαντινάδας την Κυριακή, ενώ και οι δυο ημέρες θα πλαισιωθούν από μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα.

Πρόγραμμα συνεδρίου Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 6.30 μμ Προσέλευση. 7.00 μμ σύντομοι χαιρετισμοί. 7.30 Έναρξη ομιλιών. Θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό Εφήβων και το διαγωνισμό «Βαβαλίζω». Η βραδιά θα κλείσει με λύρα και λαούτο στον υπαίθριο χώρο του κέντρου «Στροφή» με την συμμετοχή νέων καλλιτεχνών κρητικής μουσικής. Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 7.30 μμ Κλείσιμο εργασιών συνεδρίου. 8.30μμ Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων του συνεδρίου 9.00 μμ Προκήρυξη «ζωντανού» διαγωνισμού Κρητικής Μαντινάδας.

Θα ακολουθήσει γλέντι με τον Γιώργη Παπαδάκη και το συγκρότημά του. Θα παρουσιάσει ο Γιώργος Βιτώρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει