Οι πρόσφυγες της Κρήτης ψυχαγωγούνται στο Χουδέτσι

375

Συναυλία με μουσικά ακούσματα από τις χώρες της ανατολής θα ακούσουν σήμερα στις 9.30 το βράδυ οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στο Ηράκλειο μέσω του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη. Η συναυλία είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ σε αυτή έχει προσκληθεί ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc. Η συναυλία αποτελεί μέρος των μουσικών Παρασκευών που διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ στον «Κήπο» στο Χουδέτσι.

Περιλαμβάνει ακούσματα από Αραβική Μουσική (Adel Salameh-αραβικό ούτι), Μουσική του Ιράν και Αζερμπαϊτζάν (Arslan Hazreti- καμάντσα, Serkan Yılmaz- σάζι, Şakir Ozan Uygan- κρουστά, Veka Aler- φωνή) και Μουσική του Αφγανιστάν (Daud Khan Sadozai -ραμπάμπ, Ciro Montanari – τάμπλα). Πριν την προγραμματισμένη συναυλία, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, διοργανώνει για τους προσκεκλημένους της διαπολιτισμική γιορτή γεύσεων και μουσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 και σε αυτήν θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα από την Κρήτη και την Ανατολή (γεύσεις από Περσία, Παλαιστίνη, Συρία κ.λπ.). Την προετοιμασία των φαγητών της Ανατολής έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Στον ίδιο χώρο θα υλοποιηθούν δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης και πολιτισμού για τα παιδιά των προσφύγων, ενώ εκπαιδευόμενοι μουσικοί από το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ θα «ταξιδέψουν» τους συμμετέχοντες σε μουσικές διαδρομές διαπολιτισμικού χαρακτήρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χουδετσίου. Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, κ. Μανόλης Κοκοσάλης, έχει απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, στον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, καθώς και στους υπόλοιπους δημάρχους του Νομού Ηρακλείου να παραευρεθούν και να παρακολουθήσουν τις ως άνω διαπολιτισμικές εκδηλώσεις.

Το Πρόγραμμα Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει