Ένταση για τη ΔΕΥΑΧ

423

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Χανίων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων, Αντώνης Σχετάκης, βρέθηκε στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις επί του διαγωνισμού πρόσληψης συμβασιούχων στην επιχείρηση. Η παρουσία του κ. Σχετάκη έφερε αρκετή ένταση, αναφορικά με τη διαδικασία λειτουργίας του Δ.Σ. Αρχικά, η κα Χατζηδάκη σημείωσε πως «κάποιοι εδώ πρότειναν και αποδεχτήκατε να φέρετε το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, ώστε να μπορούμε να τοποθετηθούμε. Σας εξαντλήθηκαν τα επιχειρήματα και καλέσατε τον κ. Σχετάκη. Αρνούμαι λοιπόν να συμμετέχω σε αυτό το σόου.

Με προσβάλετε, κε δήμαρχε». «Ο άνθρωπος από ευθιξία ήρθε να δώσει διευκρινίσεις. Όποιος έχει δημοκρατικές πεποιθήσεις ας μείνει να τον ακούσει», πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας. «Ευθιξία έχουμε, αλλά πήραμε και μία απόφαση που αποδέχθηκε το Σώμα. Ζήτησα σε επόμενο Δ.Σ. να έρθει το θέμα και να το συζητήσουμε. Τώρα λοιπόν δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτό που γίνεται», είπε από πλευράς του ο κ. Παπαδογιάννης. «Νόμισα ότι μιλούσα με έναν ανώτερο εισαγγελέα, όταν άκουγα τον κ. Σχοινοπλοκάκη.

Αν δεν θέλετε τον διάλογο, προφανώς είναι σαφές τι ζητάτε», σχολίασε ο δήμαρχος Χανίων. «Το θέμα πρώτη φορά το άκουσα εδώ. Διαπίστωσα λοιπόν από τις τοποθετήσεις ότι δεν γνωρίζουν καλά στην αντιπολίτευση τις διαδικασίες που γίνονται με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Υπάρχει τέτοια ένταση αυτή τη στιγμή που δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε», δήλωσε ο κ. Σαρρής. «Είπαμε ή δεν είπαμε να έρθει ο πρόεδρος σε επόμενο Δ.Σ.; Ας τον ακούσουμε λοιπόν και βλέπουμε.

Συμφωνώ με τον κ. Σαρρή κι αν το κρίνετε, να το ξαναφέρουμε το θέμα προς συζήτηση», ήταν η απάντηση Βάμβουκα. «Γνωρίζω πως όταν περιμένουμε αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ μεσολαβεί μία χρονοβόρα διαδικασία. Στο μεσοδιάστημα, η υπηρεσία έχει πάρει τον πρώτο στη σειρά και αν ο δεύτερος αμφισβητεί τη διαδικασία, κάνει ένσταση. Το ΑΣΕΠ κρίνει και ενημερώνει για τυχόν αλλαγές. Έτσι έγιναν τα πράγματα, κε Σχετάκη;», ρώτησε τον κ. Σχετάκη η κα Χατζηδάκη.

«Η διαδικασία για τις προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου είναι μέσω επιτροπής της ενδιαφερόμενης επιχείρησης που παραλαμβάνει τις αιτήσεις και συντάσσει τη μοριοδότηση. Κατόπιν αναρτώνται οι πίνακες από το Δ.Σ. Η απόφαση ήταν αυτή. Όταν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται, υποβάλλει ένσταση στο ΑΣΕΠ. Αν δικαιωθεί, τότε φεύγει εκείνος που προσελήφθη και έρχεται ο επόμενος. Ωστόσο, υπάρχει μία άλλη διαδικασία που μπορεί η επιχείρηση, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, να ανακαλύψει τυχόν λάθη. Απόδειξη ότι χρειάστηκε να ανασυνταχθούν οι πίνακες, διότι έγιναν λάθη και παραβλέψεις από την επιτροπή της ΔΕΥΑΧ που κατάρτησε τους πίνακες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε ότι πρέπει να ανασυνταχθούν οι πίνακες, διότι η υπεύθυνη μας έστειλε email που έλεγε ότι τα προσόντα της κοπέλας δεν ήταν αυτά που προέβλεπε ο διαγωνισμός. Αυτό λοιπόν έγινε από εμάς που κάναμε το λάθος. Ανασυντάξαμε τους πίνακες. Έχουν γίνει δεκάδες ενστάσεις και περιμένουμε!», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του κ. Σχετάκη. «Εμείς δυστυχώς έχουμε αποκλειστεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ. Ήταν επιλογή του δημάρχου αυτή. Είχαμε δηλώσει την επιθυμία να συμμετέχουμε για να βοηθήσουμε.

Ακούμε πρωτοφανή πράγματα και καταγράφονται στα πρακτικά», πρόσθεσε ο κ. Παπαδογιάννης. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σχοινοπλοκάκης, ο οποίος και ανέδειξε το θέμα, τόνισε ότι: «Βγαίνει ο πίνακας των επιτυχόντων και των προσληφθέντων που επικυρώθηκαν από τη ΔΕΥΑΧ. Με μεγάλα γράμματα γράφει ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει ένσταση στο ΑΣΕΠ. Για να αλλάξει ο πίνακας, πρέπει να υπάρξει ένσταση ή όχι; Έτσι έγραφε η προκήρυξη! Δεν έγινε καμία άλλη διαδικασία!

Γίνεται η πρόσληψη της κοπέλας και λίγες ημέρες αργότερα την ειδοποιήσατε να μην αποδεχθεί τη θέση για να μην χάσει το δικαίωμα στα μόρια της ανεργίας, επειδή ο δεύτερος θα έκανε ένσταση. Ζήτησε εγγράφως να δει ποιος έχει κάνει ένσταση και διαπίστωσε ότι δεν έχει κάνει κανείς. Πήρατε μία δεύτερη απόφαση ανασύνταξης των πινάκων και ρωτάω κάτι συγκεκριμένο. Ήταν παρόντες όλοι στο Δ.Σ. για τη συγκεκριμένη απόφαση, ναι ή όχι; Κατάλληλο είναι μόνο το ΑΣΕΠ να κρίνει και όχι εσείς!

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, απαιτεί φυσική παρουσία των προσώπων και όχι κατά δήλωσή τους!». «Καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτά που λέτε! Όποιος νομίζει ότι δεν είχαμε δικαίωμα ανασύνταξης των πινάκων, να πάμε στα δικαστήρια να το λύσουμε», απάντησε ο κ. Σχετάκης. Να σημειωθεί πως μόλις πήρε τον λόγο ο κ. Παπαδογιάννης, κι ενώ ο πρόεδρος του Σώματος είχε ανακοινώσει τη λήξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Χανίων -προς τιμήν του- πρότεινε τη συνέχιση της διαδικασίας, ωστόσο, το σύστημα μετάδοσης στο διαδίκτυο έκλεισε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει