Απλώνουν τραχανά στα Νέα Αλάτσατα

376

Την καθιερωμένη παρασκευή της 2ης δόσης τραχανά πραγματοποιεί αύριο ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου. Η δράση πραγματοποιείται αύριο στην πλατεία των Νέων Αλατσάτων, δίπλα στη στέγη του συλλόγου, ενώ ο Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στη δράση.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται: «Σας προσκαλούμε να συνδράμετε με τη συμμετοχή σας, στην προσπάθεια του Συλλόγου μας, να διατηρήσουμε τα έθιμα των προγόνων μας, τηρώντας την πατροπαράδοτη συνταγή του θρεπτικού και νοστιμότατου αλατσατιανού τραχανά, που ανέθρεψε γενιές και γενιές, όπως τη μάθαμε από τις γιαγιάδες και τις μανάδες μας.

Ελάτε να δείτε και να μάθετε τι θα πει η έκφραση «έχει απλωμένο τραχανά». Ας συμμετάσχουμε λοιπόν όλοι μαζί στη διαδικασία της παρασκευής του τραχανά από νωρίς το πρωί (αρχίζουμε στις 6:30 το πρωί).

Παρακαλούμε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή των μικρών παιδιών, για τη συνέχεια της παράδοσης. Για λεπτομέρειες, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα: Σύλλογος Αλατσατιανών: 2810-231933 Χριστίνα Χατζηαδάμ: 6951004144 Σοφία Καρδαμάκη:2810-231953”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει