Στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η Medusa

440

Στην Κρήτη περιοδεύει η θεατρική παράσταση Medusa.

Στο Ηράκλειο η παράσταση ανεβαίνει στις 18 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Εκτός από το Ηράκλειο, παραστάσεις πραγματοποιούνται σήμερα στην πλαζ ΕΟΤ Αγίου Νικολάου, στο θέατρο Ερωφίλη στο Ρέθυμνο στις 25 Αυγούστου και στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά στις 27 Αυγούστου.

Η παράσταση Medusa παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Απόλλων της Σύρου τον Οκτώβριο του 2014, με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού. Τον Νοέμβριο του 2016, το έργο βραβεύτηκε με το Βραβείο Χορού από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Χορού.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Αγγελική Σιγούρου Ερμηνεία: Γιάννης Βρυζάκης, Όλγα Καλαντζή, Μαίρη Μαυρή, Θαλασσινή Νομικού, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Βιβή Σκλιά, Αριάδνη Ψυχογιοπούλου Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Γιάννης Βρυζάκης Εικαστική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Γεωργιάδου Σκηνικά: Ελεάννα Κοτσίκου Κοστούμια: Μαργαρίτα Βουτσίνου Μάσκες – Καθρέφτες: Δημήτρης Ταμπάκης Φωτισμοί: Νάσος Ζαγκότης Για την παράσταση γράφτηκε: «Θα τη λένε Μέδουσα.

Θα είναι άλογο. Θα είναι γοργόνα.Θα είναι όμορφη. Θα είναι τέρας. Θα την ερωτευτεί ο Ποσειδώνας. Θα μεταμορφωθεί σε άλογο για να την κατακτήσει. Η Αθηνά θα θυμώσει. Θα την καταραστεί. Θα την απομονώσει σ’ έναν βράχο. Όποιος την αντικρίζει θα πετρώνει. Όποιος την αντικρίζει θα πεθαίνει. Κανείς δεν θα μπορέσει να την πλησιάσει. Εκτός από εμένα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει