Υπάρχουν και φτηνά τουριστικά πακέτα

... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

454

Φθηνές τιμές αλλά όχι σε νησιά, λέει ο Νικόλαος Κελαϊδίτης, γενικός γραμματέας των Εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (fedhatta). Φέτος οι τιμές στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς εμφανίζονται «τσιμπημένες» σε σχέση με πέρυσι, με τον κ. Κελαϊδίτη να εξηγεί, ότι αυτό συμβαίνει, γιατί το κόστος το φορολογικό σε έναν βαθμό έχει μετακυληθεί στον τελικό καταναλωτή.

Σε κάθε περίπτωση, σε μη νησιωτικούς προορισμούς προσφέρονται πολύ ανταγωνιστικά πακέτα, δίνοντας την ευκαιρία ακόμα και σε αυτούς που θα αποφασίσουν διακοπές την τελευταία στιγμή να πετύχουν καλές συμφωνίες. Δίνοντας ένα παράδειγμα μιας εβδομάδας διακοπών, για μία 4μελή οικογένεια, σε μη νησιωτικό προορισμό, η τιμή κυμαίνεται σε 1.000 περίπου ευρώ, περιλαμβάνοντας και τα κόστη μεταφορών, πάντα σύμφωνα με τον κ. Κελαϊδίτη. Τιμές ωστόσο μπορεί να ανέλθουν και σε 700 και 800 ευρώ, αλλά με αντίκτυπο στην ποιότητα της φιλοξενίας.

Σε κάθε περίπτωση ο τουριστικός πράκτορας εκτιμά ο ίδιος, μπορεί μέσα από την επικοινωνία με τον υποψήφιο πελάτη να διαμορφώσει το τουριστικό πακέτο αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του. Μάλιστα η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το διαδίκτυο, όπως τονίζεται, είναι το γεγονός ότι ο τελικός καταναλωτής δεν θα ριψοκινδυνεύσει με επιλογές αμφιβόλου ποιότητας. «Τα χρήματα στον τουριστικό πράκτορα θα πιάσουν τόπο», σημειώνει ο κ. Κελαϊδίτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει