ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΑΚΗ: Κτιριακή αναβάθμιση στα Κ.Υ. της Κρήτης

541

Μελέτη για την κτιριακή αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας της Κρήτης και πολλών περιφερειακών ιατρείων και σχέδιο για τη δημιουργία νέων προανήγγειλε ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, στο περιθώριο της παρουσίας του στους εορτασμούς της επετείου του Ολοκαυτώματος του ορεινού δήμου. “Πλέον περνάμε σε άλλη φάση”, συνέχισε, “με την ανάληψη υπηρεσίας από 10.000 και άλλων 8.500, οι προσλήψεις των οποίων αναμένονται.

Το σύστημα υγείας έχει σταθεί στα πόδια του μετά και τη μεγάλη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας με τις 240 τοπικές μονάδες υγείας σε 65 αστικά κέντρα της χώρας”. Ο κ. Πολάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί με δύο επιπλέον γιατρούς, έναν επικουρικό οδοντίατρο και έναν ραδιολόγο ακτινολόγο, καθώς επίσης και δύο άτομα από το πρόγραμμα του ΚΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ενώ αναμένονται και δύο νοσηλεύτριες για τις ανάγκες του κέντρου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης: «Δεσμεύτηκα ότι θα διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει και δεν εντάχθηκε το Κ.Υ Ανωγείων στα κέντρα άγονων γραμμών. Διαπίστωσα επίσης ότι το προσωπικό δίνει την ψυχή του για να κρατήσει ζωντανό και λειτουργικό το Κέντρο Υγείας Ανωγείων κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε ανταποκριθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε».

Ο ίδιος ανέφερε: «Σύντομα προχωράμε και σε πρόγραμμα ανανέωσης του γερασμένου εξοπλισμού αλλά και της υποδομής σε πάρα πολλά κτίρια πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών υγείας σε όλη τη χώρα που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα εκπονείται και ολοκληρώνεται μέχρι αρχές του φθινοπώρου μελέτη για όλα τα κέντρα υγείας της Κρήτης και πάρα πολλά περιφερειακά ιατρεία στα οποία το υπουργείο θα προχωρήσει σε ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και χτίσιμο καινούργιων, όπως του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου στον Πλατανιά στο Γεράνι Χανίων, στο πολυδύναμο στον Πλατύ Γιαλό και στον Πλακιά Ρεθύμνου».

Σχετικά με την παράταση των συμβάσεων εργασίας στους επικουρικούς συμβασιούχους γιατρούς ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Υπογράψαμε την παράταση για 660 γιατρούς, τον οποίων η θητεία έληγε στις 30.09.17. Επίσης 450 ατόμων, άλλου προσωπικού, που εργαζόντουσαν πριν τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και άλλων 515 οι οποίοι διορίστηκαν με την προκήρυξη που έγινε τον Μάιο του 2016.

Αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν σοβαρές υπηρεσίες στο σύστημα, βοήθησαν να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας σε κρίσιμες στιγμές οπότε ήταν χρέος μας να δώσουμε την παράταση έως 31.12.2018. Παράλληλα όμως είμαστε σε επικοινωνία με τους “θεσμούς” αλλά και την κυβέρνηση, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση όπως αυτή που δόθηκε για την καθαριότητα των δήμων». “Χαλάσαμε μπουκιές” Ουδέν κακόν αμιγές καλού, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης τονίζοντας: «Κάποιοι πήγαν να παίξουν με την κυβέρνηση, διότι έχουμε χαλάσει πολλές μπουκιές και το προηγούμενο σύστημα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει, ακόμη και ένα κομμάτι της δικαιοσύνης…”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει