Το φθινόπωρο η έκθεση των έργωντου Μπότη

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ  ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ  

398

Για το ερχόμενο φθινόπωρο προγραμματίζεται η έκθεση των έργων του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, που φέρει το όνομά του, αποτελώντας και τα επίσημα εγκαίνια του εκπληκτικού κτιρίου.  Το θέμα αυτό απασχόλησε ευρεία σύσκεψη με θέμα τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων ενόψει της έκθεσης.

Στην Τύλισο, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός», έγιναν όλες οι τελευταίες διευθετήσεις των λεπτομερειών για να φιλοξενηθούν τα έργα. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την σύσκεψη τόνισε μεταξύ άλλων «Παράλληλα, είδαμε και τους τρόπους προβολής και αξιοποίησης ενός ακόμα σημαντικού «όπλου» του Μαλεβιζίου στον τομέα του πολιτισμού, μιας πινακοθήκης που αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για το Μαλεβίζι αλλά για ολόκληρη την Κρήτη.

Έναν χώρο τέχνης και πολιτισμού που δίνει άλλη ώθηση στις προσπάθειες ανάπτυξης που καταβάλλουμε και που σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες του τόπου μας».

Στη συνάντηση, εκτός από τον δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, συμμετείχε ο επιμελητής της έκθεσης του Μπότη Θαλασσινού και στενός του φίλος Κώστας Δολαψάκης, ο Πρόεδρος της επιτροπής Εποπτείας της Πινακοθήκης Γιώργος Αεράκης και το μέλος της Κώστας Παγωμένος, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Κύρκος, Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Γιώργος Βαλτζάκης, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Άννα Φραντζεσκάκη, ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Κώστας Τριγώνης, ο πρόεδρος της ΤΚ Τυλίσου Γιώργος Κουβίδης, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Γιώργος Τζωράκης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει