ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΑΚ: Απαντήσεις από τον Τσίπρα περιμένει ο Αρναουτάκης

403

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, περιμένει ο Σταύρος Αρναουτάκης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον ΒΟΑΚ, μετά τις τελευταίες διαρροές από το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με το τμήμα, τον τρόπο κατασκευής και το καυτό θέμα των διοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι από το Υπουργείο Υποδομών βγαίνει ότι νέος αυτοκινητόδρομος αφορά το τμήμα Χανιά- Ηράκλειο, ενώ χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης από τον Άγιο Νικόλαο δήλωσε σχετικά: «Εμείς πρέπει να βλέπουμε το έργο ολοκληρωμένο. Η θέση η δική μας είναι ότι σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Γίνονται συζητήσεις και με τον υπουργό και με τον γενικό γραμματέα.

Μπορεί να γίνουν σε δυο τμήματα. Όμως να περιμένουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού, γιατί θεωρώ ότι θα απαντήσει σε όλα τα θέματα αυτά και μέσα από την διεκδίκηση τη δική μας». Ο ίδιος επεσήμανε ότι υιοθετήθηκε η πρόταση της Περιφέρειας για τον τρόπο κατασκευής του έργου και πρόσθεσε ότι μέσα από τη διεκδίκηση της Περιφέρειας και τη συνδρομή των συναρμόδιων υπουργών έχουν ξεπεραστεί πολλά προβλήματα για το έργο το τελευταίο διάστημα.

«Προχωρούμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μια απάντηση που θα ικανοποιεί όλους τους πολίτες της Κρήτης και επίσης μη ξεχνούμε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχει δηλώσει εδώ  ότι το έργο ενιαίο μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει» τόνισε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα που κυκλοφορούν και το ενδεχόμενο δημοπρατήσεων μέσα στο 2018 σχολίασε: Ναι, απόλυτα εφικτό είναι, γιατί έχει προχωρήσει η πρώτη μελέτη, αυτή από Χανιά προς Ηράκλειο.

Είναι μια προωθημένη μελέτη. Οι διαδικασίες θα είναι πάρα πολύ σύντομες για εγκρίσεις για οτιδήποτε γιατί θα είναι σε μια ειδική διαδικασία εγκρίσεων. Είναι η εκτίμηση ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έχει κλείσει. Άρα μπορεί να δημοπρατείται και ως ένα έργο και ίσως και με ένα ανάδοχο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει