ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ: Δύο ακόμα εκπαιδευτικά προγράμματα λόγω μεγάλης ζήτησης

509

Παράταση στο εκπαιδευτικό του καλοκαίρι δίνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης μετά την αυξημένη ζήτηση για συμμετοχή στα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά του προγράμματα. Λίγο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά Α’ έως και Γ’ τάξης Δημοτικού.

Συγκεκριμένα: «Συναρπαστικές Προϊστορίες». Η προϊστορική εξερεύνηση αρχίζει με τον πιο εντυπωσιακό γίγαντα του μουσείου, το δεινοθήριο και συνεχίζεται με δεινόσαυρους όπως τον Αργεντινόσαυρο, τον Ηωράπτορα, τον Στεγόσαυρο αλλά και τον διάσημο T-rex! Μα όλα αυτά είναι μέσα στο Μουσείο; Και βέβαια… κι όχι μόνο… αλλά και νάνοι ιπποπόταμοι, ελέφαντες και νάνοι και γιγάντια ελάφια! Αυτά τα τρομερά πλάσματα, που έζησαν πριν από μερικές χιλιάδες έως πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα, θα ζωντανέψουν στη φαντασία μας, θα μας μαγέψουν με τις συναρπαστικές ιστορίες τους και θα γίνουν οι πρωταγωνιστές στην περιπέτειά μας.

«Εξερεύνηση λοιπόν τώρα!» Εβδομάδα υλοποίησης: 28 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου 2017 «Φένεκ: η επιβίωση της μικρής αλεπούς στην έρημο!». Η Φένεκ είναι μια εκπληκτική αλεπού! Ζει στη Σαχάρα, τη μεγαλύτερη ζεστή έρημο στον κόσμο, όπου η θερμοκρασία τη μέρα φτάνει στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη νύχτα πέφτει πολλές φορές στους μείον 10 βαθμούς!

Γνωρίζει, επίσης, τον Άδακα, τη μεγάλη αντιλόπη που μπορεί να μείνει πολύ καιρό χωρίς νερό, ερπετά που κρύβονται στην άμμο και βγαίνουν μόνο τη νύχτα για να κυνηγήσουν και φυτά που έχουν κάνει τα φύλλα τους αγκάθια! Μήπως υπάρχουν και στην Κρήτη περιοχές που μοιάζουν με ερήμους; Αν είστε περίεργοι και θέλετε να γνωρίσετε από κοντά τη Φένεκ και να εξερευνήσετε τον τόσο ιδιαίτερο κόσμο της ερήμου, ελάτε στο Μουσείο αυτό το καλοκαίρι! Εβδομάδα υλοποίησης: 4 Σεπτεμβρίου – 8 Σεπτεμβρίου 2017

•Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός παιδιών. Πληροφορίες Το κάθε εβδομαδιαίο πρόγραμμα υλοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 – 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30 για δημιουργική απασχόληση) με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του.

Τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας προσφέρονται από το ΜΦΙΚ χωρίς επιπλέον χρέωση. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ. Λόγω των ολιγομελών ομάδων των παιδιών που παίρνουν μέρος στα προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
•Γενική τιμή: 90 ευρώ ανά παιδί
•Μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ: 80 ευρώ ανά παιδί
•Έκπτωση 5 ευρώ ανά παιδί σε περίπτωση συμμετοχής:
•του παιδιού σε περισσότερα από ένα καλοκαιρινά προγράμματα, ή
•περισσότερων του ενός παιδιού ανά οικογένεια στα καλοκαιρινά προγράμματα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την υποδοχή της έκθεσης του ΜΦΙΚ στο τηλέφωνο 2810 393630 καθημερινά από 09:00 – 15:00.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει