ΠΑΓΝΗ: Ερώτηση από την Κ.Ο. του ΚΚΕ για την Ψυχιατρική Κλινική

Ερώτηση για τα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: “Η ασφυκτική πίεση που ασκείται σε αυτήν την κλινική οφείλεται και στο γεγονός ότι καλείται να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της ανατολικής Κρήτης, ήτοι πάνω από 350.000 κατοίκους, οι οποίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται αλματωδώς εξαιτίας του τουρισμού, ενώ απαιτείται άμεσα δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής στο Λασίθι που σήμερα δεν υπάρχει σε κανένα από τα νοσοκομεία του νομού.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός πως τα τελευταία 15 χρόνια εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά κλείνουν ψυχιατρικές δομές όπως το ψυχιατρείο Χανίων που δεν αντικαθίστανται από νέες που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Επιπλέον, ενώ υπάρχουν κάποιοι χώροι προαυλισμού για τις ανάγκες των ασθενών, αυτοί δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ η γενικότερη κατάσταση της κλινικής και από άποψη χώρων και από άποψη τεχνικών προδιαγραφών αντιμετωπίζει χρόνια και σοβαρά προβλήματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει: Για άμεση αύξηση των διαθέσιμων κλινών στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ με ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (ιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό). Για τη δημιουργία ψυχιατρικών κλινικών και δομών καθώς και δικτύου ψυχικής υγείας με κατάλληλο προσωπικό πλήρους και μόνιμης απασχόλησης. Για τη δημιουργία κρατικών και δωρεάν κατάλληλων δομών-ξενώνων για χρόνια ψυχικά ασθενείς και δομών για άτομα εξαρτημένα από ουσίες και αλκοόλ”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει