Σταθεροποιητικά το ΧΑ

Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

440

Συνεχίστηκε για μία ακόμη ημέρα η παλίνδρομη κίνηση του χρηματιστηρίου Αθηνών πέριξ των 830 μονάδων, με την αγορά να καταφέρνει να ισορροπήσει μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων μέσα σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρου.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,31% κλείνοντας στις 830,44 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 827,36 (-0,01%) και 832,78 μονάδων (+0,59%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 62,9 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 45 εκατ. τεμάχια.

Εν τη απουσία κάποιου σοβαρού καταλύτη στην καρδιά του καλοκαιριού, το ΧΑ καταφέρνει να διατηρήσει τα επίπεδα έως ότου υπάρξουν στοιχεία που να βελτιώνουν την ορατότητα για την πορεία της οικονομίας. Οι μοναδικές εξελίξεις που έχει στα χέρια της η αγορά είναι τα διάσπαρτα εταιρικά αποτελέσματα και οι περιορισμένες κυβερνητικές κινήσεις στο μέτωπο της υλοποίησης των δεσμεύσεων.

Αλλά ακόμη και τα αποτελέσματα των εισηγμένων, τα οποία έδιναν στην εποχή κάποιο τόνο, όχι μόνο ανακοινώνονται με το σταγονόμετρο, αλλά και δεν έχουν να επιδείξουν κάποιο νέο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει την αγορά, με τους αναλυτές να τα κρίνουν μέχρι τώρα ως “ουδέτερα”.

Στις διεθνείς αγορές Υψηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές την Τρίτη μετά τα στοιχεία για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας, με τους S&P 500 και Dow Jones να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά.

Χαμηλότερα άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω οικονομικών στοιχείων για το κινεζικό εμπόριο και άλλα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν πτώση 2,8% στις γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο. Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ ενώ στα εμπορεύματα χρυσός και πετρέλαιο υποχωρούν ελαφρώς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει