Ήρωες παγιδευμένοι σ’ ένα χωριό στη δεκαετία της “αλλαγής”

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο “ΜΟΥΝΗΣ” ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ήρωες, παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους, αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα. Kι όλα αυτά σε ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας, κάπου στη δεκαετία της Αλλαγής.

Το έργο της Λένας Κιτσοπουλου ΄Ό Μουνής’’θα παρουσιαστεί σήμερα και αύριο Τετάρτη ,στις 9.30 το βράδυ,στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου. “Αυτός ο άνθρωπος παράξενο τρένο. Έπινε πάντα σιωπηλός το καφεδάκι του στον καφενέ της πλατείας και με ένα μικρό μολυβάκι ζωγράφιζε το χάρτινο τραπεζομάντιλο. Αυτό ήταν το χούι του.”

Ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας, κάπου στη δεκαετία της Αλλαγής, ένα παραλίγο φονικό του Αργύρη του κοντοκουρεμένου, ένας βιαστικός γάμος του Κωστή του ανάπηρου με την Κωλαθηνά, μία τελετή ενηλικίωσης του μικρού Λαζάρ, του γιου του Μπερδούλια, ένα αυτί απλωμένο στο σκοινί της μπουγάδας της Παντζάραινας και η μεγάλη απόφαση της τσαχπίνας της Ανθής, συνθέτουν το σκηνικό της παράξενης ιστορίας του Μουνή.

Μιας ιστορίας ακραίας  και απόκοσμα βίαιης. Όλοι ξέρουν, αλλά όλοι σιωπούν. Και όλα λύνονται με πολύ ξύλο πίσω από κλειστές πόρτες ή χορεύοντας ένα λεβέντικο τσάμικο στην κεντρική πλατεία του  χωριού.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Κάλλι Χαρόβα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Πάνος Τοψίδης, Αγάπη Κουρομπλή.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, ΑριστέαΣταφυλαράκη Ω² (ομάδα αποφοίτων δραματικής σχολής Ωδείου Αθηνών)
Είσοδος 14€ και Μειωμένο 10€.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει