ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ: Την άνοιξη του 2018 τα αποτελέσματα της αξιολόγησης

313

Στις αρχές της άνοιξης του 2018 αναμένονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του φυσικού πάρκου Ψηλορείτη και δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, υπογραμμίζοντας ότι το γεωπάρκο ευελπιστεί σε μια θετική επαναξιολόγηση, αφού έχει επιτελέσει ικανοποιητικά όλες τις αναγκαίες δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO.

Όπως σημειώνει, οι δύο αξιολογητές, ο Ισπανός Anchel Belmonte Ribas και η Κινέζα Li Sun, βρέθηκαν στον Ψηλορείτη και μέσα από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα επισκέψεων γνώρισαν από κοντά τα αξιοθέατα, τις σημαντικές θέσεις, τους ανθρώπους, τις δραστηριότητες και τα προϊόντα του γεωπάρκου εκφράζοντας στη συνέχεια τον θαυμασμό του. “Το γεωπάρκο του Ψηλορείτη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους αυτούς που βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθεια της αξιολόγησης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον δήμαρχο Μυλοποτάμου κο Κόκκινο Δημήτρη, τον καθ. Νικόλαο Σταμπολίδη, δ/ντη Μουσείου Ελεύθερνας, την κα Έφη Σαπουνά – Σακελλαράκη, υπεύθυνη ανασκαφής Ζωμίνθου και του Κέντρου Αρχαιολογικής Πληροφόρησης Ανωγείων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου, το ΚΠΕ Ανωγείων, τον Γυναικείο Συν/μο Γέργερης (ΙΔΑΙΑ ΓΗ) και τους λαϊκούς καλλιτέχνες της περιοχής Κουτάντο Γ., Δαλαμβέλα Γ. και Καψάλη Γ.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του γεωπάρκου: την εταιρία ΖΑΡΟΣ Α.Ε (Νερά Ζαρός), τον πολιτιστικό σύλλογο Ζωνιανών «Ο Σφεντόνης» και τον Πολιτιστικό σύλλογο Μελιδονίου “Ο Γεροντόσπηλιος”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει