Εγγυήτρια η ΕΠΣΗ για τις οφειλές των ομάδων

ΤΟ…ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ

470

Ενώ σήμερα εκπνέει και η δεύτερη παράταση που έχει δοθεί στις ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα, η ΕΠΣΗ κάνει μια τελευταία κίνηση για να προστατεύσει τα σωματεία που έχουν οφειλές στην ΕΠΟ και δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, ζητάει από την ΕΠΟ να “παρακρατήσει” από την εκκρεμή επιχορήγηση της προς την Ένωση τα οφειλόμενα, και στη συνέχεια η ΕΠΣΗ να “εισπράξει” τα ποσά από τα σωματεία σε… δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν.
Ουσιαστικά, η ΕΠΣΗ, ζητάει από την ΕΠΟ να “αφαιρέσει” τα οφειλόμενα των ερασιτεχνικών σωματείων-μελών της, από την επιχορήγηση της Ομοσπονδίας προς την Ένωση, και η ΕΠΣΗ στην συνέχεια να έρθει σε διακανονισμό με τα σωματεία για να αποπληρώσουν σε αυτήν τα οφειλόμενα, μπαίνοντας ουσιαστικά ως… μεσάζων για την άμεση αποπληρωμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ: «Συνεχίζεται ο τιτάνιος αγώνας της ΕΠΣ Ηρακλείου, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα με την πληρωμή των προστίμων των σωματείων στην ΕΠΟ.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την Ομοσπονδία και άλλους φορείς, ενώ σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι οι βουλευτές Ηρακλείου που πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση. Παράλληλα αναμένεται η απάντηση του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, που δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί στο αίτημα της ΕΠΣΗ για συνάντηση.

Όπως συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ., η ΕΠΣ Ηρακλείου έχει προτείνει να μπει ως εγγυήτρια από τα διασφαλισμένα έσοδα των επιχορηγήσεων, προκειμένου να διευθετηθούν τα πρόστιμα των σωματείων. Εντός της ημέρας πιθανόν να υπάρχουν θετικές εξελίξεις γι’ αυτό το θέμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει