ΣΕΙΣΜΟΣ: Οι τρομολάγνοι σκορπούν τον πανικό

Τρομολάγνοι διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις! - ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

654

Έρευνα από τις διωκτικές αρχές εξετάζεται να διενεργηθεί αναφορικά με τη ψευδή είδηση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία αναμένεται μέσα στον Αύγουστο σεισμός μεγαλύτερος των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μάλιστα, στην είδηση αναφέρεται ότι τον επικείμενο σεισμό προέβλεψαν οι σεισμολόγοι James Roquard από τη Λιθουανία και ο Έλληνας σεισμολόγος Ε. Λέκκας. Μάλιστα χρειάστηκε ο κ. Λέκκας μέσα από την παρέμβασή του σε μέσα ενημέρωσης να διαψεύσει την «είδηση».

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον του Realfm 97,8, έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου, το οποίο παράλληλα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη.

Το δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο ονόματι James Roguard φιλοξενείται από ιστοσελίδα που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με σκοπό τη δημιουργία φάρσας. Ωστόσο, αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, προκαλώντας αδικαιολόγητο πανικό.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

“Μεγάλος σεισμός έρχεται σύντομα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη από όσο δείχνουν έρευνες που έκαναν Έλληνες και ξένοι σεισμολόγοι. Συγκεκριμένα ο σεισμολόγος Λέκκας μαζί με τον Λιθουανό σεισμολόγο James Roguard, γνωστός και ως ο πρώτος και καλύτερος σεισμολόγος παγκοσμίως έκαναν μια έρευνα και είδαν ότι η τεκτονική πλάκα που βρίσκεται νοτιοανατολικά του νομού Ηρακλείου τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείται από ανώμαλες κινήσεις οι οποίες φέρνουν μικροσεισμούς της κλίμακας 4-5 ρίχτερ όπως εκείνος το βράδυ του Σαββάτου 15/7 με μέγεθος 5,3 που ταρακούνησε την Κρήτη και τα γύρω νησάκια. Συγκεκριμένα η κίνηση της αφρικανικής πλάκας κάτω από την πλάκα της Μεσογείου φέρνει την Κρήτη σε μία θέση επικίνδυνη. Οι σεισμολόγοι πίστευαν ότι θα πάρει αιώνες για να έρθει κάτι τόσο τραγικό, μόνο που τις τελευταίες μέρες η πλάκα κινείται με ταχύτητα 1,2 χλμ/ ώρα που σημαίνει ότι μόλις κινηθεί περίπου μέχρι τη μεσογειακή πλάκα στα 26,4 χλμ εστιακού βάθους και 13,67 χλμ εστιακού μήκους θα έρθει ένας τεράστιος σεισμός κλίμακας πάνω από 9 ρίχτερ! Ο σεισμός θα είναι σύντομος μέσα στον Αύγουστο για αυτό σας ενημερώνουμε σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε μέτρα ασφαλείας. Κατά ποσοστό 87% θα συμβεί ο σεισμός λένε οι σεισμολόγοι, επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί για να μην συμβεί τίποτα. Στην χειρότερη μπορεί να συμβεί κάποιος μικρότερος κλίμακας 7 περίπου ρίχτερ που και πάλι θα φέρει ζημιές. Μαζί με τον σεισμό ακολουθεί και μεγάλο τσουνάμι με κύματα ως και τα 15 μέτρα!”.

«Οργή»

Η ανάρτηση και η αναπαραγωγή μιας τόσο τουλάχιστον περίεργης «είδησης» μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν έχει προκαλέσει την οργή όχι μόνο επιχειρηματιών του τουρισμού, αλλά και πολλών πολιτών που ζητούν να ληφθούν επιτέλους μέτρα για όσους πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει το internet, σκορπούν τον τρόμο.

Κι αυτό γιατί παρά τις διαψεύσεις που ακολούθησαν, αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί από τις διαψεύσεις σε σοβαρά μέσα ενημέρωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει