Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία με την πανσέληνο

ΤΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

374

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων, θα γιορτάσει και φέτος τις βραδιές της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας, θα πραγματοποιήσουν δρώμενα, ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.​

Η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

Ηράκλειο

Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις τη Δευτέρα 7 Αυγούστου:

Στις 9 το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί “Αυγουστιάτικη βεγγέρα”. Πρόκειται για μια συναυλία στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου με μια ετερόηχη μουσική ομάδα από διαφορετικούς καλλιτέχνες που θα παρουσιάσει ποικίλα ηχοχρώματα από το μουσικό και ποιητικό υλικό της παραδοσιακής μουσικής της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, από τον Ερωτόκριτο μέχρι και τους σημερινούς μαντιναδόρους. Από τις 21:00 ως τις 23:30.

Η ΕΦΑ Ηρακλείου οργανώνει: Συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων σε συνδιοργανώση με τον Δήμο Χερσονησου. Στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα “Θαλήτας”. Συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Στον αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά στη μνήμη του Κωνσταντή Κουβίδη με το κουαρτέτο του Γιάννη Παπατριανταφύλλου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Χανιά

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτερας η ΕΦΑ Χανίων θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση με τίτλο ‘’Ταξιδεύουμε με τα φτερά της μουσικής”, με τις αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή και τον Γιώργο Καλούδη. Συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων-ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 π.μ. έως και τις 12:00 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αλώνι ανατολικά των κτισμάτων της πρώην Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Επίσης η ΕΦΑ Χανίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Γιορτές Ρόκκας 2017” οργανώνει συμφωνική συναυλία με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου. Θα παρουσιαστούν άριες από όπερες και η 3η Συμφωνία Μπετόβεν (Eroica). Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 π.μ. έως και τις 12:00 μ.μ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει