Προχωρά η διαδικασία για τη στρατηγική μελέτη του ΒΟΑΚ

567

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η αναβάθμιση και η ασφάλεια του βόρειου οδικού άξονα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης συνεδρίασε στα Χανιά και ενέκρινε συνολικά 8 δράσεις, με στόχο τη βελτίωση υποδομών και ασφάλειας. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε το πρακτικό τεχνικής αξιολόγησης της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ανάθεση της «Μελέτης Οδικής Ασφάλειας του ΒΟΑΚ», η χρηματοδότηση για την ανάθεση της μελέτης «Προκαταρκτικός Προσδιορισμός Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο, στο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο» καθώς και η προσωρινή παραλαβή του έργου «Ολοκλήρωση έργων παράκαμψης Μαλλίων».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης και κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον διευθύνοντα σύμβουλο Φώτη Καζάζη, έγινε γνωστό στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ ΟΑΚ Α.Ε. και υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο οργανισμός προχωρά στην ανάθεση της μελέτης για τον προκαταρκτικό προσδιορισμό περιβαλλοντικών απαιτήσεων για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ.

Το παραδοτέο της μελέτης θα τεθεί στη συνέχεια σε διαδικασία διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο διευθύνων σύμβουλος ενημέρωσε επίσης πως βρίσκεται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΑΚ Α.Ε. η διαδικασία ένταξης της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ στο πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Η επιτροπή συνεχίζει το έργο της με την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών. Υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται η εκπόνηση διαφόρων κατηγοριών μελετών που θα απαιτηθούν για την ολοκληρωμένη παρέμβαση στο θέμα της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει