Ο αντιπλοίαρχος που δώρισε 3.000 βιβλία

Ο Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

385

Περισσότερα από 3.000 βιβλία, έχει παραχωρήσει έως σήμερα στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου ο αντιπλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού ε.α., κ. Γ. Γιαννακάκης, ο οποίος καταλέγεται ήδη μεταξύ των μεγαλυτέρων δωρητών της.

Ο Μαλεβιζιώτης κ. Γ. Γιαννακάκης, με καταγωγή από τη Νήση και τις Ασίτες Μαλεβιζίου, προέβη σε μια νέα, την τρίτη κατά σειρά δωρεά βιβλίων προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Για το σύνολο της προσφοράς του ο κ. Γιαννακάκης έχει ήδη τιμηθεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με την ονοματοδοσία “πτέρυγας Γ. Γιαννακάκη” στις αίθουσες του ορόφου της Βιβλιοθήκης.

Φανατικός φίλος του βιβλίου ο κ. Γιαννακάκης έχει δημιουργήσει μια ογκώδη και ιδιαίτερα αξιόλογη προσωπική βιβλιοθήκη, την οποία από χρόνια εμπλουτίζει με μεγάλο κόπο και δαπάνες. Λάτρης της ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού εν γένει, διαθέτει χιλιάδες βιβλία, που αποτελούν πραγματικό θησαυρό γνώσης και πληροφοριών.

Τον τελευταίο χρόνο ο κ. Γιαννακάκης έχει θέσει ως στόχο την ενίσχυση τοπικών βιβλιοθηκών, προκειμένου το πλήθος των βιβλίων που διαθέτει να μπορέσει να φτάσει στα χέρια του κάθε ενδιαφερόμενου αναγνώστη.

Μεταξύ των ενισχυόμενων βιβλιοθηκών προέχει πάντως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, με την οποία ο κ. Γιαννακάκης νιώθει ότι συνδέεται με δεσμούς καταγωγής. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η εν λόγω συνεχιζόμενη δωρεά ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία και ότι ο ίδιος συντονίζει τις κατά καιρούς παραδόσεις των βιβλίων, κατά τις μεταβάσεις του στην Κρήτη, από την Αθήνα, όπου κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του. Άξιο αναφοράς είναι επιπλέον το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακάκης έχει μεσολαβήσει και σε άλλους φορείς για την ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπως έκανε  πρόσφατα προς τη Διεύθυνση Ιστορίας Ναυτικού, η οποία απέστειλε προς τη Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου σημαντικό μέρος των εκδόσεών της.

Ο δήμαρχος κ. Μαμουλάκης εισηγήθηκε το ζήτημα της νέας δωρεάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε τη χορηγία και απένειμε τον πρέποντα δημόσιο έπαινο προς τον κ. Γιαννακάκη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Ο κ. Γιαννακάκης περιλαμβάνεται πλέον στους μεγάλους υποστηρικτές της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, στους οποίους εν πολλοίς οφείλεται η ταχύτατη ανάπτυξή της.

Θα ήθελα, επιπλέον να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βιβλιοθήκης και υπεύθυνο Πολιτισμού κ. Κώστα Τριγώνη καθώς και τον ειδικό σύμβουλό μου, αρχαιολόγο κ. Γιώργο Τζωράκη, που αποτελούν την ψυχή των δράσεων της Βιβλιοθήκης.

Κυρίως όμως, για μια ακόμη φορά, το πολυπληθές κοινό που με συγκινητικό ενδιαφέρον αγκάλιασε την προσπάθειά μας και έχει μετατρέψει τη Βιβλιοθήκη στην κορωνίδα των πολιτιστικών δομών του Δήμου Μαλεβιζίου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει