Κ. ΝΗΣΩΤΑΚΗ: “Γιατί αποφάσισα να γίνω γιατρός”

Η πρώτη των πρώτων στην Ιατρική!

4,584

Τέλειωσε τις σπουδές της σε 12 εξάμηνα, με βαθμό πτυχίου 9,16 και ανταμοίφθηκε με υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και βραβείο αριστείας από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Η προχθεσινή ημέρα της τελετής ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν πολύ σημαντική για την πρώτη των πρώτων, την 27χρονη Μαρία Νησωτάκη, που από παιδί ονειρευόταν να γίνει γιατρός.

Η Μαρία μάς μίλησε για την επιτυχία της, τα όνειρά της αλλά και τον λόγο που την οδήγησε στην Ιατρική, ένα παιδικό τραύμα.

“Ήμουν 14 χρόνων και ο παππούς μου πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Ίσως αν  πήγαινε πιο έγκαιρα στο νοσοκομείο, να είχε σωθεί. Από τότε πήρα την απόφαση να γίνω γιατρός και έδωσα εξετάσεις αλλά πέρασα στη νοσηλευτική. Ωστόσο, ο στόχος μου δεν άλλαξε”. Τέλειωσε τη νοσηλευτική το 2010 και το 2011 έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις, που της εξασφάλισαν την είσοδο στην Ιατρική. Προχθές πήρε το πτυχίο της και μάλιστα με άριστα.

Πώς τα κατάφερε;

“Για 4 χρόνια διάβαζα με πρόγραμμα 2-3 ώρες την ημέρα, αλλά κάθε μέρα. Αυτό έκανα. Παράλληλα έκανα τις εκδρομές μου, διάβαζα λογοτεχνία που τη λατρεύω, ζούσα, γιατί η ζωή δεν είναι μόνο διάβασμα. Χαίρομαι που τα κατάφερα και χαίρομαι που αναγνωρίστηκε η  προσπάθειά μου”.

Η Μαρία Νησωτάκη, που έχει μια ακόμη αδελφή νοσηλεύτρια και έχει καταγωγή από τις Μοίρες από την πλευρά της μητέρας της και από την Αγία Βαρβάρα από την πλευρά του πατέρας της, θέλει να κάνει ειδικότητα στην παιδιατρική ενδοκρινολογία και θα ήθελε να εργαστεί στην Ελλάδα.

“Ελπίζω να μου δοθεί αυτή η δυνατότητα. Όλοι οι συμφοιτητές μου έχουν το άγχος για το αύριο. Για εμένα αυτή η δουλειά είναι λειτούργημα και έχει έναν σκοπό: Να προσφέρεις στον άνθρωπο, ν’ απαλύνεις τον ανθρώπινο πόνο”.

Όσον αφορά τα βραβεία που πήρε για την πρωτιά της, σημείωσε: “Σε μια χώρα που όλα παραπαίουν, κάποιοι αναγνωρίζουν τον κόπο σου, σε μια χώρα που κυριαρχεί το μέτριο, επιβραβεύεται το άριστο. Είναι σίγουρα μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει