Πλήρες γεύμα για 240 ανθρώπους!

1,163

Συνολικά 240 άνθρωποι λαμβάνουν ένα πλήρες γεύμα καθημερινά, ενώ δεκάδες ακόμα έχουν πρόσβαση στις κοινωνικές δομές σύμπραξης του Δήμου Ηρακλείου με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού. Την ανοδική πορεία των κοινωνικών δομών σύμπραξης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για μία ακόμα φορά από κοντά η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη, η οποία και επισκέφθηκε τις δομές χθες. Η κ. Καναβάκη συναντήθηκε με τον διευθυντή των Ιδρυμάτων Ισίδωρο Δετοράκη, τον επικεφαλής κοινωνικό λειτουργό του «Κοινωνικού Χώρου» των Ιδρυμάτων Διονύση Κοκκώνη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αλέξη Καλοκαιρινό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε ότι από το κοινωνικό συσσίτιο παίρνουν πλήρες γεύμα καθημερινά 240 συνάνθρωποί, ενώ από το κοινωνικό παντοπωλείο των Ιδρυμάτων εξυπηρετούνται 191 οικογένειες, με 603 μέλη, συνολικά, έχοντας δωρεάν επιλογή ειδών για το καλάθι τους ανάλογη με αυτή ενός κανονικού συνοικιακού παντοπωλείου.

Επιπλέον, εξυπηρετούνται και από το Δημοτικό Παντοπωλείο, που λειτουργεί παράλληλα με εκείνο των Ιδρυμάτων, 30 οικογένειες ανά τρίμηνο, μαζί με τα έκτακτα περιστατικά (το 2016 εξυπηρετήθηκαν οι έκτακτες ανάγκες σε 215 περιπτώσεις).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την παραπέρα αύξηση της κοινωνικής παροχής και την ενίσχυση της τροφοδοσίας των δομών. Όπως διαπιστώθηκε, οι δομές έχουν ανταποκριθεί σε όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα. Ωστόσο, μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με τα Ιδρύματα, ο αριθμός των ωφελούμενων μέσω των παραπομπών των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου εκτιμάται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω από τον Σεπτέμβριο. Η αντιδήμαρχος τόνισε πόσο σημαντική είναι η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στις δράσεις αυτές, με προσφορές από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Άλλωστε η σύμπραξη του Δήμου με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού εξαρχής επιδιώκει και έχει σε σημαντικό βαθμό επιτύχει τη συνέργεια της κοινωνίας, όσων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με όσους βρίσκονται σε ανάγκη, με συνθήκες αλληλεγγύης που διαφυλάσσουν την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων και τους ανοίγουν μια προοπτική να πάρουν ξανά τη ζωή στα χέρια τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει