Φώφη: “Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση”

1.528

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στην 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπογράμμισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική. Είπε ότι μετά τη δεύτερη αξιολόγηση συνεχίζεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την πορεία της χώρας, ενώ η ανησυχία για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση εντείνεται από την έκθεση του ΔΝΤ.

Χαρακτήρισε “εκτός πραγματικότητας” το “νέο αφήγημα” της κυβέρνησης “που επιχειρείται να ενισχυθεί” με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για απώλεια από την οικονομία 100 δισ. ευρώ, για την επιβάρυνση των πολιτών με μέτρα λιτότητας 13 δισ. ευρώ, “χωρίς να έχουμε πάρει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος, ενώ επιβαρυνθήκαμε με τη δέσμευση για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα”.

Εγκάλεσε την κυβέρνηση για καλλιέργεια διχαστικού και πολωτικού κλίματος προσθέτοντας ότι είναι “αδύναμη, άβουλη χωρίς σχέδιο και όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της, προσπαθεί απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να παρατείνει πάση θυσία την παραμονή της στην εξουσία”. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί ούτε να προσελκύσει επενδύσεις ούτε να προωθήσει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον της χώρας.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι η κυβέρνηση διολισθαίνει σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας.

Έκανε λόγο για τη δημιουργία και συντήρηση από την κυβέρνηση “όχι απλά ενός κράτους «ημετέρων», αλλά ενός «ημέτερου» κράτους”, για την επιχείρηση ελέγχου και κατασυκοφάντησης της Δικαιοσύνης και για χρησιμοποίηση των εξεταστικών επιτροπών ως μέσου σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων.

“Ενώ καλύπτονται απόλυτα οι παράνομες πράξεις κυβερνητικών στελεχών από την κυβερνητική πλειοψηφία” πρόσθεσε, στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά, επιμένοντας στην ανάγκη παρέμβασης του εισαγγελέα και διερεύνησης και από την Βουλή των αποκαλύψεων Βαρουφάκη και Λαφαζάνη, καθώς “και στις δύο περιπτώσεις έχουμε προπαρασκευαστικές ενέργειες για έξοδο από ευρώ.

Με το σχέδιο Βαρουφάκη θα μας έδιωχναν από την ευρωζώνη, θα μας εκπαραθύρωναν με το σχέδιο Λαφαζάνη, θα φεύγαμε εκουσίως. Και τα δύο σχέδια έγιναν με ανάθεση του κ. Τσίπρα”.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε σε υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει