Ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό αποκαλύπτεται στο Ενυδρείο

537

Ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό έχουν πλέον την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες του CRETAquarium Θalassoκosmos! Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 στις 12:00 «αποκαλύπτουμε» επίσημα στο κοινό αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Θα “αποκαλυφθεί” την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, για τιμηθούν οι εθελοντές για την πρόσφορα τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει παράλληλη δράση δημιουργίας ψηφιδωτού για όλες τις ηλικίες από τις 11:00 -15:00.

Το μωσαϊκό μεγάλων διαστάσεων που σχεδιάστηκε από την Κατερίνα Σπαρκς Αρναουτάκη αποτελεί μια συλλογική εργασία εθελοντών που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Χρειάστηκαν 18 μήνες σκληρής δουλειάς προκειμένου ψηφίδα-ψηφίδα να ενωθούν όλα τα κομμάτια για να συμπληρώσουν μια τεράστια επιφάνεια εμβαδού 85 περίπου τ.μ. στην είσοδο του Ενυδρείου Κρήτης. Η σύνθεση απεικονίζει το βυθό της θάλασσας με κεντρικό θέμα μια γοργόνα και τρεις χελώνες.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον δημοσιογράφο Ιάσωνα Ταβλά που πρότεινε στον διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης, Μιχάλη Παπαδάκη τη σχεδίαση και την κατασκευή του συγκεκριμένου ψηφιδωτού, παρόμοιου με τα δυο άλλα που η Κατερίνα Σπαρκς έχει σχεδιάσει στον Άγιο Νικόλαο.

Όλα κύλησαν σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες της ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς από τους δημιουργούς προς το κοινό του Ενυδρείου Κρήτης, ενός ιδρύματος που αγωνίζεται καθημερινά για τη διάσωση της θαλάσσιας ζωής στην ανατολική Μεσόγειο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει