Ράνια Αικατερινάρη: “Εκτός Υπερταμείου αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία”

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: “Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης στο Υπερταμείο μνημείων-αρχαιολογικών χώρων”

Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ακινήτων όπως οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία, ο αιγιαλός και οι παραλίες, οι δασικές εκτάσεις και οι περιοχές Natura, όπως ρητά επαναλαμβάνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας-ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) Ράνια Αικατερινάρη.

“Υπήρξαν δυστυχώς πολλές παρερμηνείες. Είναι προφανές, βάσει της κοινής λογικής αλλά και της σχετικής νομοθεσίας, ότι αρχαιολογικά μνημεία, αλλά και μια σειρά από άλλες ειδικές κατηγορίες ακινήτων όπως αιγιαλοί, παραλίες, περιοχές Natura, δασικές εκτάσεις κ.α. εξαιρούνται και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης.

Αν κάποια διαθέσιμα στοιχεία είναι ανελλιπή ή μη επικαιροποιημένα στις βάσεις δεδομένων του κτηματολογίου, είναι ώρα να δουλέψουμε για να το αλλάξουμε -για παράδειγμα, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν κυρωθεί ακόμη όλοι οι δασικοί χάρτες, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο.

Συνεπώς το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ και σε αυτό δεν χωρούν παρερμηνείες” ξεκαθαρίζει.

Επίσης σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο)  τονίζει ότι δεν μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ακίνητα που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου, ούτε αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι θα γίνει επανέλεγχος της λίστας.