Σ. Βαρδάκης: Να στελεχωθούν τα κτηματολογικά γραφεία

Την επιτάχυνση της διαδικασίας στελέχωσης των κτηματολογικών γραφείων ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βαρδάκης, μετά από καθυστέρηση δεκαετιών και κωλυσιεργία προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού η σύσταση του Κτηματολογίου προβλεπόταν από τη νομοθεσία ήδη από το 1998, δημιουργήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση το νομοθετικό πλαίσιο για ένα ευρωπαϊκό, σύγχρονο, διαφανές και εύχρηστο δημόσιο εργαλείο για την ιδιωτική και δημόσια περιουσία.

Ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν τη διαμόρφωση μίας ενιαίας στρατηγικής και την επίτευξη του απαραίτητου συντονισμού για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της ελληνικής επικράτειας έως το 2020.

Με δεδομένη τη σημασία του νέου φορέα και των στόχων που έχουν τεθεί, ο κ. Βαρδάκης, όπως είχε τονίσει και με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, κρίνεται απαραίτητη η άμεση στελέχωση και η αποτελεσματική λειτουργία όλων των κτηματολογικών γραφείων.