Σοβαρά κι αστεία: Η καλύτερη λύση για το ασφαλιστικό!

Η καλύτερη λύση για το ασφαλιστικό είναι να… πεθάνουμε οι γέροι!… (Θεός φυλάξοι).

Η χειρότερη ευχή για τον Τσίπρα είναι όταν ακούει να λένε στα γενέθλια των γέρων και στα εκατό!

Αλλά επειδή οι ευχές δεν… πιάνουνε, το καλύτερο είναι να… απαγορεύσει τους γέρους να πηγαίνουνε στα νοσοκομεία! (Πλάκα κάνω).

Μα και ο κάθε λογικός άνθρωπος αυτό θα σκεφτεί!

Να πεθάνουνε οι γέροι από τη μιά και να βγούνε οι νέοι στη σύνταξη στα 67 ή στα 70 είναι ό,τι πρέπει! Αν τους πιάσει κι αυτούς η… ευχή, μετά να μην έχουνε… μακροημέρευση!..

Πάντως άλλη λύση δεν υπάρχει. Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις για να αυξηθεί ο εθνικός πλούτος δεν γίνονται.

Το να κόβεις την ίδια πίτα συνεχώς, όλο ένα σε πιο μικρά κομματάκια, από την πιο μεγαλούτσικη μερίδα, να προσθέτεις στην μικρότερη, στον πιο πεινασμένο, το αποτέλεσμα θα είναι να μικράνουνε όλες οι μερίδες και στο τέλος να πεινάσουνε όλοι μαζί!

Χορτασμένοι θα μείνουνε μόνο όσοι ευρίσκονται γύρω-γύρω και κοντά και κόβουνε την πίτα…

Τώρα ποιες θα ‘ναι οι κυριότερες μεταρρυθμίσεις που θα γίνουνε άμεσα κατά τον Τσίπρα, οι οποίες θ’ ανεβάσουνε στα… ύψη το εθνικό πλούτο για να βγούνε από την κρίση σύντομα, για να ξεπεινάσουνε οι πεινασμένοι, για να μην πιενάσει και η μεσαία τάξη η οποία σηκώνει όλο το βάρος. Μα τι λέω εγώ να μην πεινάσει, αυτή έχει καταστραφεί εντελώς!

Λοιπόν, οι κυριότερες μεταρρυθμίσεις θα είναι:

A) Oι πολυάρριθμες προσλήψεις στο Δημόσιο! Αντί να αξιολογήσει τους υπάρχοντες, να γίνειμηχανοργάνωση, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία, να επικοινωνούνε οι υπηρεσίες μεταξύ τους και να μην ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι πολίτες και να μικραίνει το κόστος του Δημοσίου, αυτοί προτιμούνε το τεράστιο και σπάταλο κράτος! Τι να πεις, ή δεν ξέρουνε, ή έτσι τους βολεύει. Οι ψήφοι είναι το παν!

Β) Το ένα δισεκατ. το οποίο περισσεύει από την υπερφορολόγηση, η οποία χρεκόπησε επιχειρήσεις, έκλεισε σπίτια, έφερε φτώχεια και αυτοκτονίες στον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.

Εσείς νομίζατε ότι αυτό θα το έδεινε στους άνεργους, στους πεινασμένους, στους χρεοκοπημένους κ.λπ; Να ‘τανε αυτό έτσι ήτανε καλά! Εσείς δεν ξέρετε, δεν ζείτε σ’ αυτή τη χώρα!…

Άλλοι είναι οι πεινασμένοι, άλλοι είναι που υποφέρουνε, γιατί δεν ζούνε αξιοπρεπώς! Εκεί θα πάει το δισεκατ.! Μη… χάσκετε!

Γ) Για ανάπτυξη κουβέντα, καμία μεταρρύμιση!

Δ) Ακούστε πάλι εδώ μια δίκαιη, έντιμη και πονηρή “μεταρρύθμιση” που θα μας χαροποιήσει και θα μας αλαφρώσει από τον ΕΝΦΙΑ!

Ένα εκατομ. διακόσιες χιλ., λέει, είναι αυτοί οι οποίοι θα ωφεληθούν και θα δούνε άσπρη μέρα, γιατί θα έχουνε την τύχη ν’ απολαύσουνε τη μείωση του 30% στον ΕΝΦΙΑ! Και ξέρετε ποιοι είναι αυτοί;

Είναι αυτοί που πληρώνουνε κάτω από 100 ευρώ ΕΝΦΙΑ! 30 ευρώ το χρόνο είναι περίπου δύο σεντ την ημέρα! Σκεφτείτε τη χαρά τους! Οι υπόλοιποι που έχουνε τα πολλά “ντουβάρια” και πληρώνουνε χιλιάδες θα υποστούνε την αύξηση, έχουνε δεν έχουνε εισόδημα!..