Με δύο απελάσεις απάντησε η Ρωσία

Τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα κάλεσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να του ανακοινώσει την απόφασή του να απελάσει δύο Έλληνες διπλωμάτες ως «αντίποινα» στις «εχθρικές πράξεις» της Αθήνας.

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε διάβημα», σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠ.ΕΞ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Φρυγανάς ενημερώθηκε «για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Η αντίδραση της Μόσχας ήρθε ως απάντηση στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα τον περασμένο μήνα και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο πολίτες, μετά τις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ ότι Έλληνες επιχειρηματίες, που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις, χρημάτισαν πολίτες της ΠΓΔΜ πριν το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.