Η 1η πανηγυρική συνεστίαση Νοεμβρίου του Ρ.Ο.Η.-Candia

ME ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΥ κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΣΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο – Candia πραγματοποίησε την 1η Πανηγυρική Συνεστίαση Νοεμβρίου την Τρίτη  14/11/2017 και ώρα 21.00 στο ξενοδοχείο Marin dream Hotel.

Ομιλητής στη εκδήλωση ήταν ο εκλεκτός συμπολίτης μας γιατρός γαστρεντερολόγος κος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΣΠΑΤΗΣ (διευθυντής του Γαστρεντερολογικού τμήματος Γ. Ν. Βενιζελείου & πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου).

Θέμα της ομιλίας του ήταν:  «Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου. Η κλινική αξία της κολονοσκόπησης».

Στην εκδήλωση αυτή μας τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Ομίλου καθώς φίλοι και υποστηρικτές των προσπαθειών μας για την επίτευξη του στόχου της φετινής ροταριανής χρονιάς. Η ικανότητα του ομιλητή στην άρθρωση μεστού και συνάμα απλού,  κατανοητού λόγου, καθώς και η μεταδοτικότητά του έκανε τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον το τόσο σημαντικό ιατρικό θέμα.

Η επιστημονική κατάρτιση και η μεγάλη εμπειρία του αγαπητού Γρηγόρη στην κλινική αξία της κολονοσκόπησης αδιαμφισβήτητα βοήθησαν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν ότι ο προληπτικός έλεγχος σημαίνει ελάττωση της συχνότητας δυσάρεστων επιπτώσεων από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και η πρώιμη διάγνωση πρακτικά αντιστοιχεί σε πλήρη θεραπεία του.

Οι συμμετέχοντες μετά το τέλος της ομιλίας υπέβαλαν πλήθος ερωτήσεων που ο ομιλητής απάντησε σε όλες με επιστημονική τεκμηρίωση.

Με την ολοκλήρωση των ερωτήσεων – απαντήσεων ο πρόεδρος του Ομίλου Αριστοτέλης Μαρκάκης, εκ μέρος όλων των μελών του Ομίλου, απένειμε στον ομιλητή ενθύμιο – ευχαριστήριο για την τόσο σημαντική, επιμορφωτική ομιλία του.

Για τον Ροτ. Όμιλο Ηράκλειο-Candia

Ο πρόεδρος:

Αριστοτέλης Μαρκάκης

Ο γ. γραμματέας:

Εμμανουήλ Καλαϊτζάκης