Ποιες προσφορές αναζητούν οι καταναλωτές στην Black Friday

Η Black Friday  έρχεται σε μια εβδομάδα από σήμερα και οι έμποροι λιανικής ετοιμάζονται να… ξεπλύσουν.

Έρευνες  όμως δείχνουν ότι πολύ λιγότεροι καταναλωτές, σχεδιάζουν να κάνουν τα ψώνια τους φέτος την Black Friday κι επίσης σκοπεύουν να ξοδέψουν μικρότερα ποσά, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Μόνο στις ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι 8 εκατ. πολίτες λιγότεροι θα αγοράσουν κάτι αυτή την ημέρα. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά στους σημαντικότερους, η ακρίβεια και η μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Όσον αφορά ποια προϊόντα αναζητούν οι καταναλωτές σε προσφορά. Τον πρώτο λόγο έχουν τα κινητά τηλέφωνα όπως iPhone, και γενικά τα προϊόντα τεχνολογίας, κι ακολουθούν τα καλλυντικά.

Κερδίζουν έδαφος οι online παραγγελίες

Οι προσφορές έχουν ξεκινήσει και κάπιες εταιρείες διαφημίζουν τα “Super Deal”.  Οι έμποροι λιανικής πώλησης, μεγάλοι και μικροί, προβάλλουν φέτος την online παραγγελία και την παραλαβή από το δρόμο για την ευκολία των αγοραστών που θέλουν να αποφύγουν τα καταστήματα. Την τελευταία δεκαετία, οι αγορές των Αμερικανών την Black Friday μέσω διαδικτύου έχουν υπερτριπλασιαστεί, φθάνοντας τα 9,12 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα αυτή πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Adobe Analytics.

Η Adobe δήλωσε ότι οι διαδικτυακές εκπτώσεις αναμένεται να φτάσουν το 35% στα παιχνίδια, το 24% στα αθλητικά είδη και το 19% στα έπιπλα.

Ποια αντικείμενα αναζητούν οι καταναλωτές σε καλύτερη τιμή

Τα iPhone θα είναι και πάλι στην πρώτη θέση, με την πρόσφατη κυκλοφορία του iPhone 15.

Πέρυσι, οι αγοραστές που έψαχναν για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max της Apple (AAPL.O) επέστρεψαν με άδεια χέρια, καθώς η εταιρεία τεχνολογίας αντιμετώπιζε προβλήματα παραγωγής στην Κίνα.

Τα ηλεκτρονικά προϊόντα αναμένεται να είναι η κορυφαία επιλογή αυτή την περίοδο αγορών, με εκτιμήσεις για αύξηση 6%, σύμφωνα με έκθεση της Mastercard.

Η Best Buy ξεκίνησε τις προσφορές της Black Friday στα τέλη Οκτωβρίου με προσφορές όπως το Play Station 5 για 499,99 δολάρια σε συνδυασμό είτε με το “Call of Duty: Modern Warfare III” είτε με το “Spider-Man 2” της Marvel.

Τα καλλυντικά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών παραμένουν δημοφιλή, με πολλές διάσημες εταιρείες να προσφέρουν έκπτωση έως και 40%.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει