ΣΥΡΙΖΑ: Βαλβίδες αποσυμπίεσης στο Εκτελεστικό Γραφείο

Με... φίλτρο οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ και καμία δέσμευση για άρση των διαγραφών

«Αυτοσυγκράτηση και ενότητα» ήταν το μήνυμα που απεύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας να υπάρχει συντονισμένη παρουσία των στελεχών στα ΜΜΕ και οι διαφωνίες να εκφράζονται συντεταγμένα στα όργανα.

«Αυτό που ζητώ από όλους και όλες, είναι να μην αμφισβητούν την εντιμότητα του κόμματος και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Ούτε τη δική μου, ούτε και κανενός άλλου. Την αριστερή ηθική που πρέπει να την τιμούμε με τη συνολική μας εικόνα. Και κάνω μια έκκληση προς όλους. Να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Να χαμηλώσουν οι τόνοι. Να επιδείξουμε συντροφικότητα, να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας». Υπογράμμισε επίσης: «Θα πάρω πρωτοβουλίες για την προώθηση της ενότητας και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης».

«Σας καλώ όλους και όλες να κάνουμε το ίδιο. Να βγούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Κασσελάκης για να προσθέσει στη συνέχεια μεταξύ άλλων στην εισήγηση του.

«Να βγούμε στο δρόμο, να έρθουμε σε επαφή με την κοινωνία, τα κινήματα, τους κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τη νεολαία. Και ταυτόχρονα, να δουλέψουμε σκληρά τον προγραμματικό μας λόγο.

Για να παράξουμε, να επεξεργαστούμε και να επικοινωνήσουμε συγκεκριμένες, συνολικές, αξιόπιστες, ρεαλιστικές απαντήσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες: ακρίβεια, Υγεία, Παιδεία, Στέγη, ασφάλεια, εθνικά θέματα.

Για αυτό έβαλα μπροστά τη δημιουργία των ομάδων εμπειρογνωμόνων/ Think tank.

Η Διάνα Βουτυράκου ήδη έχει γίνει αποδέκτρια ενδιαφέροντος στο email της, ενώ, ταυτόχρονα, οργανώνουμε τον isyriza, καθώς και εθελοντές, που θα είναι και εκλογικοί αντιπρόσωποι. Αυτό δεν σημαίνει υπέρβαση των οργάνων, αλλά περισσότερη δημοκρατία.

Όπως και την ενεργοποίηση και τον επανασχεδιασμό  του isyriza, για να δώσουμε φωνή στα μέλη μας, να τα ενεργοποιήσουμε, να τα εμπλέξουμε στην παραγωγή πολιτικής. Να τα ακούσουμε. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα λειτουργήσει η νέα πλατφόρμα συλλογής βιογραφικών και δραστηριοποίησης εθελοντών.

Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, μεσολάβησαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρά τον περιορισμένο χρόνο, έτρεξα, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που στηρίζαμε.

Έδωσα  την μάχη με κάθε δύναμη. Έδειξα ότι λειτουργώ ομαδικά, μέσα στο πλαίσιο του καταστατικού για χάρη του συλλογικού ΣΥΡΙΖΑ. Πολλή δουλειά γίνεται στο Κοινοβούλιο, αλλά και για την  αναδιοργάνωση του κόμματος.

Όπως συμβαίνει με κάθε νέα αρχή, είναι φυσικό να υπάρχουν αρρυθμίες και ορισμένα ζητήματα να απαιτούν διόρθωση στον τρόπο λειτουργίας μας.

Σας λέω όμως ότι το κόμμα μας θα λειτουργεί συντεταγμένα, θεσμικά, συλλογικά. Θα λειτουργούμε με βάση το Καταστατικό και τις θέσεις μας.

Βρισκόμαστε σε μια φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, και μπροστά σε ένα συνέδριο, και είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Νομίζω όμως ότι εδώ έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια. Δεν αναφέρομαι στις διαφορετικές πολιτικές απόψεις, ούτε στην πολιτική κριτική. Κι αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί κανείς, και σε κανένα κόμμα του κόσμου.

Να μην είμαστε αυτοαναφορικοί.

Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενότητας.

Οι όποιες διαφωνίες να τίθενται σε πολιτικό επίπεδο στα όργανα.

Θα πάρω πρωτοβουλίες για την προώθηση της ενότητας και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

Έκκληση για ενότητα απεύθυνε στο πλαίσιο του Εκτελεστικού Γραφείου ο Στέφανος Κασσελάκης
Έκκληση για ενότητα απεύθυνε στο πλαίσιο του Εκτελεστικού Γραφείου ο Στέφανος Κασσελάκης

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου έλαβε χώρα στον απόηχο της απόφασης του προέδρου να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ πριν από δύο ημέρες η κ. Αχτσιόγλου σε κοινή δήλωση με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο ζήτησαν σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και επίσπευσή του Συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση η Έφη Αχτσιόγλου κινήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης με Χαρίτση και Ηλιόπουλο και ζήτησε εκ νέου την σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για να συζητηθεί το θέμα των διαγραφών. Τόνισε πως «υπάρχει σοβαρή κρίση στο κόμμα, η ανακοίνωση των διαγραφών το επιβεβαιώνει». «Την ευθύνη της ενότητας την έχουν άπαντες, αλλά κυρίως ο πρόεδρος» πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με το που είδε την Έφη Αχτσιόγλου έσπευσε στο μέρος της και χαιρετήθηκαν σε καλό κλίμα.

Στην συνεδρίαση μετείχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ κλήθηκε να συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε κατά τις 10 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από την Ατλάντα, όπου και θέλησε να περάσει ινκόγκνιτο από τους δημοσιογράφους, και λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε για τα γραφεία στην Κουμουνδούρου προκειμένου να ξεκινήσει τις πρώτες του επαφές, μετά το εκρηκτικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των διαγραφών των Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει