ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: “Βράζει” ο κόσμος για το Βενιζέλειο, έρχεται ο υπουργός

Μέχρι τον υπουργό Υγείας που μέχρι τώρα τηρεί σιγή ιχθύος, όπως και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έφτασαν οι ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις για την κατάρρευση του Βενιζελείου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε απο το γραφείο του, επικοινώνησε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Ηράκλειο, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για τα υπό διάλυση νοσοκομεία του νησιού και κυρίως το Βενιζελείου, ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην χώρα.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, έχει ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του υπουργού και υπογράμμισε ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την υγεία από φορείς της πόλης στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου οργανώνεται συλλαλητήριο με σημείο εκκίνησης το νοσοκομείο και συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Εντωμεταξύ, φοβούνται μην αρρωστήσουν οι συνταξιούχοι του Ηρακλείου οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη του Βενιζελείου και εν γένει του ΕΣΥ, που συρρικνώνει τις υπηρεσίες του συνεχώς.

«Με 650 ευρώ σύνταξη, πως θα πληρώσουμε ιδιωτικά πάνω απο 3.000 ακόμη και για μια επέμβαση κήλης» είπαν στην «Π» ενώ χθες πραγματοποίησαν μαζί με άλλους φορείς συνέντευξη τύπου στην είσοδο του νοσοκομείου και θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για την υγεία στο Ηράκλειο, μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Μετά απο πολύωρη συνεδρίαση οι διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου αποφάσισαν χθες να μην προχωρήσουν σε αναστολή τακτικών και απογευματινών ιατρείων, για να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο ο κόσμος, ζητούν να πάρουν θέση όμως και πρωτοβουλίες οι νεοεκλεγέντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι βουλευτές.

Δεσμεύθηκε ότι θα έλθει σύντομα στο Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας
Δεσμεύθηκε ότι θα έλθει σύντομα στο Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας

Ανακουφιστική η στήριξη του κόσμου

«Είναι ανακουφιστική και συγκινητική η ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου, που εκδηλώνει με ποικίλους τρόπους τον προβληματισμό του και διαμαρτύρεται μαζί μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Ηρακλείου και  η τριμελής επιτροπή γιατρών του Βενιζελείου που καλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στον αγώνα για τη διάσωση της δημόσιας υγείας.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή σύσκεψη για την υγεία στο Εργατικό Κέντρο από την ομάδα για την “Άλλη Υγεία”
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή σύσκεψη για την υγεία στο Εργατικό Κέντρο από την ομάδα για την “Άλλη Υγεία”

Εκκωφαντική η σιωπή των υπευθύνων

Στην ανακοίνωση, επισημαίνουν: «Ενώ τα αυξανόμενα προβλήματα βυθίζουν όλο και περισσότερο το Βενιζέλειο, η σιωπή των υπευθύνων εντός και εκτός Κρήτης έχει γίνει εκκωφαντική. Αντί να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έστω και την ύστατη στιγμή προκειμένου να διασωθεί η δημόσια υγεία, παραμένουν κρυφοί θεατές της κατάρρευσής της.

Δεν αφουγκράζονται την αγωνία των επιστημονικών και θεσμικών οργάνων του νοσοκομείου και βέβαια των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα που βλέπουν την κατάρρευση του Βενιζελείου να εξελίσσεται. Αντιθέτως, επιμένουν στις πρακτικές των μετακινήσεων και των «εντέλλεσθε» προκειμένου να κερδίσουν τι; Μάλλον να εξωθήσουν κάποιους ακόμα γιατρούς σε παραίτηση».

Όπως υπογραμμίζεται, «είναι ανακουφιστική και συγκινητική η ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου, που εκδηλώνει με ποικίλους τρόπους τον προβληματισμό του και διαμαρτύρεται μαζί μας.

Για το λόγο αυτό και για το γεγονός πως δεν επιζητούμε την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών,  αντιθέτως θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας των τακτικών πρωινών και απογευματινών εξωτερικών ιατρείων».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Σε συνέχεια πρόσφατης σύσκεψης των διευθυντών των τμημάτων του Βενιζελείου όπου αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής προς τον υπουργό υγείας σχετικά με τα προβλήματα των τμημάτων τους, πρόκειται να ακολουθήσει εκδήλωση ενημέρωσης του κόσμου από τους διευθυντές, με ταυτόχρονη πρόσκληση για συμμετοχή των εκλεγμένων πολιτικών προσώπων του νομού.

Παράλληλα, συνεχίζεται από την πλευρά μας η προσπάθεια ενημέρωσης του κρητικού λαού για τα προβλήματα του νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας γενικότερα. Σ’ αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και πορεία διαμαρτυρίας από το Βενιζέλειο προς την πλατεία Ελευθερίας». Και καταλήγει: «Καλούμε τον κόσμο δίπλα μας.

Καλωσορίζουμε και συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες πολιτών και φορέων που έχουν  πρόθεση τη στήριξη της δημόσιας υγείας».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει