Έρχεται το νομοσχέδιο για servicers και εξωδικαστικό

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάστει στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για τους servicers που περιλαμβάνει και κρίσιμες διατάξεις για περαιτέρω βελτίωση και αύξηση της αποδοτικότητας του εξωδικαστικού αλλά και το «άνοιγμα» της αγοράς χορηγήσεων.  Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο και μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» και ο στόχος είναι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να έχει ψηφιστεί.

Με τις προωθούμενες αλλαγές το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θέλει να καταστήσει τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό κυρίαρχο μέσο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για την οικονομία και την κοινωνία και αποτελεί τροχοπέδη για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Αυτό ωστόσο θα πρέπει να γίνει με όρους διαφάνειας, ταχύτητας και σεβασμού των οφειλετών με ρυθμίσεις που θα είναι βιώσιμες. Και, ταυτόχρονα να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση επιχειρήσεων κυρίως μικρομεσαίων αλλά και φυσικών προσώπων από μη τραπεζικά ιδρύματα ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην οικονομική δραστηριότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει