ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ: Οι φιλόζωοι ζητούν να μάθουν τις θέσεις των επικεφαλής

Τις θέσεις των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών της Κρήτης για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα της διάσωσης των 20.000 αδέσποτων του νησιού -στο Ηράκλειο ξεπερνούν τις 4.000- ζητούν 874 φιλόζωοι πολίτες του ν. Ηρακλείου που υπογράφουν την “δημόσια έκκληση”.

Μεταξύ άλλων στην ανοικτή επιστολή τους επισημαίνουν:

“Στο νησί μας υπολογίζονται ότι τα αδέσποτα είναι περισσότερα από είκοσι χιλιάδες. Ήδη έχουν καταγραφεί και δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια περισσότερες από χίλιες δολοφονίες τους στη Κρήτη και την άλλη Ελλάδα.

Κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, σας γνωστοποιούμε ότι η επί είκοσι και πλέον έτη ισχύουσα νομοθεσία δεν παρέχει την οφειλόμενη αποτελεσματική προστασία στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Με την πάροδο του χρόνου αντί να μειώνονται, αυτά αυξάνονται. Και αυτό συμβαίνει γιατί στην ισχύουσα νομοθεσία σκόπιμα ελλείπουν εκείνες οι διατάξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως πρόγραμμα, ώστε, με στοχευμένες ενέργειες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τους  Δήμους να επιλυθεί αυτό το μεγάλο πολιτισμικό πρόβλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καλείσθε λοιπόν, αφού ενημερωθείτε υπεύθυνα για την ατελή ισχύουσα νομοθεσία, να εκθέσετε δημόσια σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε, στη περίπτωση εκλογής σας, ώστε να συμβάλετε αποφασιστικά στην επίλυση του μέγιστου πολιτισμικού προβλήματος των αδέσποτων στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο νομό Ηρακλείου”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει