ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών 2 εκατ σε 18.126 τραπεζοϋπαλλήλους

Την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη από τις διαδοχικές καταβολές που αφορά στην επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ έτους 2018 σε τραπεζοϋπαλλήλους.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, η εν λόγω καταβολή, ύψους 2.023.034,38 ευρώ, θα πιστωθεί στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς 18.126 δικαιούχων, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι τις 16/08/2023 και δεν έχουν – από οποιανδήποτε αιτία – οφειλή προς τον e-ΕΦΚΑ, βεβαιωμένη στο ΚΕΑΟ.

Συγκεκριμένα, αφορά στην επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ έτους 2018 στους εργαζόμενους των κάτωθι πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία έχουν υποβάλει τις αντίστοιχες ΑΠΔ:

– Eurobank Ergasias Υπηρεσιών & Συμμετοχών ΑΕ.

– Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας ΣΥΝΕΤ. ΠΕ.

– Παγκρήτια Τράπεζα ΑΕ.

– Τράπεζα Αττικής ΑΕ.

– Πειραιώς Financial Holdings ΑΕ.

– Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ΣΥΝ. ΠΕ.

– Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας ΣΥΝ. ΠΕ.

– Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ΣΥΝ. ΠΕ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ σημειώνουν ότι συνεχίζουν την επεξεργασία αφενός μεν των υποβληθέντων από πιστωτικά ιδρύματα ασφαλιστικών στοιχείων αφετέρου δε των υποβληθεισών αιτήσεων των λοιπών δικαιούχων.

Τι ζήτησε ο Κώστας Σκρέκας από την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

Στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην ακρίβεια και τις πληθωριστικές πιέσεις ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά την προ χθεσινή συνάντηση του, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο των νέων παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την προστασία των καταναλωτών, ζητήθηκε από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ:

* Να αποστείλουν πρόσφατα αρχεία τιμών προϊόντων μέχρι και τις 20/09/2023.

*Να κοινοποιούν στο υπουργείο Ανάπτυξης τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών όταν υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή στην τιμή αγοράς σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

*Να κοινοποιούν ημερησίως στο υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές λιανικής στα βασικότερα φρούτα και λαχανικά.

Επιπρόσθετα, διευκρινίστηκε ότι τα σουπερμάρκετ θα είναι υπεύθυνα για την τοποθέτηση της ειδικής σήμανσης στο ράφι, η οποία θα ενημερώνει το καταναλωτή ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει μείωση τιμής κατά τουλάχιστον 5%, για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 6 μηνών. Μετά την συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η στήριξη των πολιτών απέναντι στη δυσβάσταχτη ακρίβεια.

Είναι αναγκαίο να το αντιληφθούν και οι εταιρείες πώλησης προϊόντων απαραίτητων για τη διαβίωση του νοικοκυριού και, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης, να σταθούν δίπλα στην ελληνική οικογένεια. Και, βέβαια, δεν είναι μόνο θέμα ηθικής και αλληλεγγύης αλλά και επιχειρηματικής βιωσιμότητας. Αυτό τον κάβο πρέπει να τον περάσουμε όλοι μαζί. Από την πλευρά της πολιτείας, εγγυόμαστε ότι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν με κανόνες που τονώνουν τον ανταγωνισμό, αυξάνουν τη διαφάνεια και διασφαλίζουν προσιτές τιμές προϊόντων για τους καταναλωτές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει