Βία στα σχολεία: Σοκάρουν τα περιστατικά σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

«ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ…» / Στο νοσοκομείο για ράμματα μαθητής Γυμνασίου

Αλγεινή εντύπωση και αποτροπιασμό προκάλεσε το σκληρό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μαθητή της Α Γυμνασίου σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου. Οι εικόνες με τους μαθητές σοκάρουν.

Ένα παιδί μόλις 13 ετών ξυλοκοπείται από ένα συμμαθητή του και δύο μεγαλύτερους μαθητές του ίδιου, σύμφωνα με πληροφορίες, σχολείου. Στο σοκαριστικό βίντεο ο 13χρονος δέχεται συνεχή χτυπήματα στο κεφάλι από ένα άλλο παιδί, ενώ τον χτυπάει και με τα χέρια και τα πόδια. Και δεν είναι μόνο οι σκηνές βίας που καταγράφονται στο βίντεο, αλλά προκαλεί «ανατριχίλα» και το γεγονός ότι ακούγονται συνομήλικοί του να φωνάζουν «σκοτώστε τον».

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν» ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης.

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Ό,τι συνέβη, συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο…

Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 π.μ αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα» συνέχισε ο διευθυντής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η οικογένεια του μαθητή ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον προπονητή ποδοσφαίρου του 13χρονου.

Το βίντεο διέρρευσε από τον προπονητή του παιδιού στο ποδόσφαιρο ο οποίος βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό, κατέγραψε το γεγονός και ενημέρωσε και την μητέρα του αγοριού.

Όπως κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε το θέμα,  η θεία του 13χρονου, οι γονείς ενημέρωσαν το σχολείο, το οποίο αδιαφόρησε και «το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην μπλέξουν».

Οι υπεύθυνοι του σχολείου είπαν στους γονείς ότι «για εμάς είναι κακό που υπάρχει το βίντεο» και ως λύση τους ενημέρωσαν ότι «θα έρθει ένας ψυχολόγος στο σχολείο».

Στο νοσοκομείο για ράμματα μαθητής σε σχολείο του Ηρακλείου

Ένα ακόμα περιστατικό για το οποίο ενημερώθηκε η αστυνομία, όμως, δεν δόθηκε συνέχεια, καθώς δεν υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες μηνύσεις, σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα και σε σχολείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», σε σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται και γυμνάσια αλλά και λύκεια της πόλης ένας μαθητής τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, προκειμένου οι γιατροί να περιποιηθούν τα τραύματά του, ενώ στον μαθητή έγιναν και ράμματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ένας μαθητής γυμνασίου τραυματίστηκε στο κεφάλι, άλλες πληροφορίες αναφέρουν κοντά στο μάτι, όταν δέχτηκε ένα αντικείμενο.

Ο μαθητής που τραυματίστηκε φοιτά στη τρίτη γυμνασίου, ενώ το αντικείμενο φέρεται να του το πέταξε ένας μαθητής του λυκείου. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, καθώς το περιστατικό έγινε στη διάρκεια του διαλείμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κλήθηκε και η αστυνομία, ωστόσο δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει