ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Είναι η επικοινωνία, ηλίθιε

72

Αλλά το θέμα μας δεν είναι ο wanna be πρωθυπουργός, είναι ο υφιστάμενος. Και μπορεί το επιτελικό κράτος (του) να ηττήθηκε σε Έβρο και Θεσσαλία, αλλά το επικοινωνιακό επιτελείο του οδεύει από θρίαμβο σε θρίαμβο!

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Θεσσαλία τι χρώμα θα έχει; Θολό, σαν τα λασπόνερα ένα πράγμα! Ακόμα και αν επανεκλεγεί ο Αγοραστός και εκλεκτός της Ν.Δ. με χρώματα, φρουφρού και αρώματα, ο χάρτης δεν αλλάζει: λάσπες στον δρόμο, λάσπες…

Τι και αν τώρα προπηλακίζεται όπου κι αν πάει στον πλημμυρισμένο και λαβωμένο κάμπο, επειδή οι πλημμυροπαθείς θεωρούν ότι κάτι παρέλειψε και κάτι έκανε λάθος; Η μνήμη των ψηφοφόρων είναι πάντα κοντή και ας είναι το κάτι του Αγοραστού στη νιοστή!

Η κυβέρνηση μετά την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς είχε 60% αρνητικές γνώμες. Τώρα οι αρνητικές γνώμες είναι στο 61%. Η κυβέρνηση μετά τα Τέμπη στις εκλογές επιβραβεύτηκε με το 41%.  Οπότε, μη σας φανεί καθόλου παράξενο αν επανεκλεγεί ο Αγοραστός που του καταλογίζουν «έργα βιτρίνας και διαπλοκής», καθώς και την εντολή για την τομή στο φράγμα που… ξέρασε τα νερά του στα χωριά του δήμου Παλαμά!

Ναι, η Δικαιοσύνη το ψάχνει και η αλήθεια θα λάμψει, όπως και στην τραγωδία των Τεμπών, που σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική έρευνα δεν εντόπισε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα! Και φυσικά δεν πρόκειται για είδηση, είδηση θα ήταν το αντίθετο. Προφανώς και οι δικαστές δεν βρήκαν κάτι μεμπτό. Τι να κάνουμε, να τους ξεδοντιάσουμε; Πόσο Κασσελάκη πια να κρύβουμε μέσα μας; Πόσο Πολάκης να μιλά στο μυαλό μας;

«Για όλα φταίει το γκαζόν» ήταν  ο αλληγορικός τίτλος μιας γαλλικής ταινίας, όπου το γκαζόν παρέπεμπε σε κάτι απείρως πιο ελκυστικό που κουρεύεται κι αυτό! Τώρα για όλα φταίει η κλιματική κρίση! Αρκεί μια επίκλησή της και καθαρίσαμε… Ξελασπώσαμε όμως;

Δεν νομίζω. Το αποτύπωμα της καταστροφής πέφτει βαρύ πάνω στον προϋπολογισμό και έρχεται να προστεθεί στα αποκαΐδια του Έβρου με το ρεκόρ στρεμματικής… τέφρας. Και εκεί η κλιματική κρίση φταίει, μην έχουμε καμία αμφιβολία, Α, και οι μετανάστες που κάηκαν μέσα στο δάσος της Δαδιάς… Και εμπρηστές και καμένοι, αλλά σίγουρα όχι άνθρωποι, όπως περίπου πληροφορηθήκαμε από το δελτίο της κρατικής τηλεόρασης!

Τα απόνερα της πλημμύρας και οι στάχτες της 17ήμερης πυρκαγιάς δεν μπορούν να ακουμπήσουν, την κυβέρνηση ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι. Αλλά και αν την ακουμπήσουν η κυβέρνηση κάνει την αυτοκριτική της και απαλλάσσεται από τις παρωνυχίδες του Μηταράκη, του Πατούλη, του Βαρβιτσιώτη και όποιων άλλων ακολουθούν.

Και αν κάποιοι αυτό το βλέπουν ως ανάληψη ευθύνης και τιμωρία προς παραδειγματισμό, πλανώνται πλάνην οικτρά. Μανικιούρ είναι για την εξαφάνιση των παρονυχίδων, που θα κάνουν πιο ελκυστικό το μακρύ χέρι του κράτους!

Και ας λέει τώρα ο κάθε πλημμυροπαθής ότι αν τους ξαναψηφίσει θα είναι κοψοχέρης!

Τα ίδια έλεγαν στο Αρκαλοχώρι μετά την καθυστέρηση της αποκατάστασης και 21 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό έδωσαν στη Ν.Δ. άνετη πλειοψηφία μέσα από τους οικίσκους που στρίμωξαν τη ζωή και τα όνειρά τους… Δεν μπορεί όμως, κάτι θα κάνει καλά η κυβέρνηση και θα ξεπερνά τους σκοπέλους. Απλώς κάτι τυφλωμένοι από τις αντιπολιτευτικές παρωπίδες δεν το βλέπουν ή κάνουν πως δεν…, αρνούμενοι να παραδεχθούν την αριστεία στην επικοινωνία!

«Είναι η επικοινωνία, ηλίθιε» της κατά παράφραση αμερικανιάς με την οικονομία…

Το Μαξίμου παίρνει άριστα στο επικοινωνιακό κομμάτι. Και αν δεν καταλαβαίνετε τη δύναμη της επικοινωνίας, πιάστε την περίπτωση Κασσελάκη. Ο Stefanos εμφανίστηκε από το πουθενά και μέσα σ’ ένα μήνα είναι το φαβορί να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι καν αριστερός, δεν κομίζει κάτι καινούριο, αλλά είναι εξπέρ στα social, γράφει στον φακό και κάνει γκελ για πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική.

Αλλά το θέμα μας δεν είναι ο wanna be πρωθυπουργός, είναι ο υφιστάμενος. Και μπορεί το επιτελικό κράτος (του) να ηττήθηκε σε Έβρο και Θεσσαλία, αλλά το επικοινωνιακό επιτελείο του οδεύει από θρίαμβο σε θρίαμβο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει