Πρωτοδικείο Ηρακλείου: «Οργασμός» από σαράντα συνεργεία για την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων

350

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονταν έως αργά χθες τα συνεργεία στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου για την καταχώριση των σταυρών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να σταλούν τα εκλογικά αποτελέσματα στον Άρειο Πάγο για την ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη χθες έγιναν κάποια τηλεφωνήματα στη γραμματεία του Πρωτοδικείου από ενδιαφερόμενους που είτε ζητούσαν να μιλήσουν με την έφορο των εκλογών για να της θέσουν κάποια ζητήματα που φέρεται να ανέκυψαν κατά την εκλογική διαδικασία (π.χ. έχει υπάρξει μεγάλη εσωκομματική γκρίνια για περιστατικό σε εκλογικό τμήμα της ενδοχώρας), είτε εξέφραζαν πρόθεση να ζητήσουν αίτημα επανελέγχου των ψηφοδελτίων για να τσεκάρουν ορισμένα αποτελέσματα.

Έφορος στα δικαστήρια Ηρακλείου ορίστηκε η κ. Θεοδώρα Ζιάμου, πάρεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Για την καταχώριση των σταυρών συγκροτήθηκαν  20 συνεργεία, ενώ συστήθηκαν άλλα 20 συνεργεία για τον έλεγχο των εκλογικών σάκων κατά το στάδιο παράδοσής τους από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ως γνωστόν αυτές τις ημέρες τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά λόγω  εκλογών, με τους εκλογικούς σάκους να έχουν κατακλύσει διαδρόμους, δικαστικές αίθουσες και γραφεία.

Πρωτοδικείο Ηρακλείου: «Οργασμός» από σαράντα  συνεργεία για την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων Από εκλογικό τμήμα του Πετροκέφαλου ήταν ο πρώτος εκλογικός σάκος που παραδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9.30 χθες το βράδυ στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Όσο για τα παρατράγουδα, δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό ευτράπελο,  όπως έχει συμβεί σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Έως το μεσημέρι είχαν παραδοθεί όλοι οι εκλογικοί σάκοι. Υπήρξε κάποιο θέμα με έναν σάκο από εκλογικό τμήμα της πόλης του Ηρακλείου.

Τελικά παραδόθηκε μεσημβρινές ώρες, ωστόσο τα βιβλία δεν είχαν συμπληρωθεί σωστά από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και έτσι ανέλαβαν τη διαδικασία δικαστικοί υπάλληλοι. Ακόμα υπήρξε παρανόηση με ένα εκλογικό τμήμα της ενδοχώρας, καθώς  αρχικώς θεωρήθηκε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν είχε εμφανιστεί.

Αποδείχτηκε όμως ότι ο άνθρωπος είχε παραδώσει κανονικά, αλλά δεν είχε ξετικαριστεί στον σχετικό κατάλογο και έτσι φαινόταν ότι εκκρεμούσε η παράδοση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει