Ο… γνήσιος κεντρώος

«Γνήσιος κεντρώος» δήλωσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πρόεδρος του «ΕΑΝ», ο οποίος ανακοινώθηκε μεν ως «πρόεδρος» του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά τελικά αποσύρθηκε από τη συγκεκριμένη θέση. Στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε την Τετάρτη ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «ΕΑΝ», ο οποίος διετέλεσε για μικρό διάστημα και επικεφαλής του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε ιδρύσει ένα κόμμα που λέγεται ”ΕΑΝ”. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να διακλαδωθεί σε όλη τη χώρα και έτσι τον Φεβρουάριο του 2023, έναν χρόνο μετά, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία του κόμματος αυτού». «Μετά έγιναν οι γνωστές διεργασίες της κυβέρνησης.

Οι (ενν. συνεργάτες) του Κασιδιάρη ήρθαν σε επαφή με δικούς μου ανθρώπους και έθεσαν θέμα συνεργασίας μας, καθώς, όπως είπαν, διάβασαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος μας, του ΕΑΝ και είπαν: “κ. Κανελλόπουλε, ελάτε να διοικήσετε το κόμμα και να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας”» είπε ο κ. Κανελλόπουλος.

«Δεν είμαι πλασμένος για ναζιστικές θέσεις»

…«Αυτό και μόνο είναι ύβρις και συκοφαντία εναντίον μου» είπε για το σενάριο ότι το κόμμα «ΕΑΝ» είναι το plan Β και ο «δούρειος ίππος» για να μπει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή.

Ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ακόμη ότι «δεν έχει νομική υπόσταση ότι ήμουν πρόεδρος του κόμματος του Κασιδιάρη εγώ, διότι είδα τις κινήσεις και τις δημόσιες καταγγελίες για άσκηση πιέσεων σε ανώτατο δικαστικό και παραιτήθηκα και ουδέποτε κατέθεσα το σχετικό καταστατικό του κόμματος Κασιδιάρη που έλεγε ότι εγώ είμαι πρόεδρος.

Όταν γίνονται στο παρασκήνιο όλα αυτά, ο Κανελλόπουλος είναι δυνατόν να συμμετέχει στο κόμμα του Κασιδιάρη, το οποίο δεν έχει προοπτική;» είπε αναφερόμενος στις αναφορές και τις καταγγελίες του Χρήστου Τζανερρίκου.

«Δεν επιδιώκουμε να “συγκινήσουμε“ τους ψηφοφόρους του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Εμείς έχουμε τη δική μας γραμμή: καλούμε τους πολίτες από όποιο μέρος του πολιτικού φάσματος και αν είναι, από αριστερά και έως δεξιά, να πυκνώσουν τις τάξεις του κόμματος μας, όπως έχει δικαίωμα να κάνει ο καθένας. Αν με ρωτήσετε, θα απαντήσω ότι εγώ είμαι “γνήσιος κεντρώος”, κάτι που δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ δεν είμαι πλασμένος για τις ακροδεξιές και ναζιστικές απόψεις και θέσεις» υποστήριξε ο κ. Κανελλόπουλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει