Χρυσά κοσμήματα: 4 τρόποι για να έχει το δώρο σας… αξία

Το καλύτερο δώρο είναι εκείνο που εγείρει θετικά συναισθήματα, όπως ευτυχία, χαρά ικανοποίηση και τα χρυσά κοσμήματα, επιτελούν εξαιρετικά αυτόν τον ρόλο. Αν κάθε φορά που ο παραλήπτης του δώρου το αντικρίζει, βιώνει θετικά συναισθήματα και ίσως αναβιώνει τη στιγμή που έλαβε το δώρο του, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι, ότι κάνατε μια πετυχημένη επιλογή.

Δεδομένου όμως ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών διαθέσιμη τα ερωτήματα μας κατακλύζουν: Ποιο θα ήταν καλύτερο; Έχει κάτι τέτοιο; Μήπως να προτιμήσω κάτι άλλο; Είτε πρόκειται να αγοράσουμε κάτι για συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο ή για τη σύντροφό μας το κόσμημα, που θα επιλέξουμε είναι ένα δώρο προσωπικό. Ως τέτοιο θα φέρει την υπογραφή μας και θέλουμε να υποδηλώνει, ότι γνωρίζουμε και νοιαζόμαστε αυτόν στον οποίο προσφέρουμε το δώρο. Ας δούμε ακολούθως μερικά βήματα, που διασφαλίζουν, ότι κάναμε τη σωστή επιλογή.

  1. Ορίστε τον προϋπολογισμό

Όταν ο πρόλογος μιλά για συναίσθημα και ενθουσιασμό, ίσως ο προϋπολογισμός να ακούγεται πεζός, αλλά είναι η πραγματικότητα. Για να μη φτάσετε στη δυσάρεστη κατάσταση να ενθουσιαστείτε με ένα δώρο, που δεν μπορείτε εν τέλει να προσφέρετε, ορίστε εξαρχής τα χρήματα, που θα διαθέσετε γι’ αυτό. Άλλωστε το δώρο σας μην ξεχνάτε, ότι αποτελεί ένα μικρό σύμβολο του ενδιαφέροντός σας, το οποίο δεν ορίζει το κόστος του δώρου.

  1. Σκεφτείτε τον παραλήπτη και τη σχέση του με τα σμαράγδια

Τα σμαράγδια είναι εντυπωσιακοί πολύτιμοι λίθοι, παρόλα αυτά δεν εντυπωσιάζονται όλοι εξίσου από αυτά. Το άτομο για το οποίο προορίζεται το δώρο είναι μοναδικό. Δεν έχει ούτε τα ίδια πράγματα ούτε τα ίδια γούστα με όλους τους άλλους. Όταν επιλέγετε τον σωστό τύπο κοσμήματος, πάρτε ένα λεπτό και σκεφτείτε το πρόσωπο, που θα δεχτεί το δώρο σας.

Αν για παράδειγμα κάθε μέρα φορά από ένα διαφορετικό κολιέ, αλλά ποτέ δαχτυλίδια, προφανώς δεν αγαπά τα δαχτυλίδια. Ως εκ τούτου δε θα πρέπει να είναι στις επιλογές σας. Αυτό βέβαια δεν είναι νόμος, αλλά αποτελεί μια ένδειξη για τον τύπο του προτιμώμενου κοσμήματος.

Αντίστοιχα αναλογιστείτε την ηλικία και το στυλ. Αν για παράδειγμα σκοπεύετε να αγοράσετε κάτι για την έφηβη ανιψιά σας δε θα εκτιμήσει μια καρφίτσα, στον ίδιο βαθμό με ένα βραχιόλι. Αντίστοιχα αν το στυλ που προτιμά είναι ογκώδη, εξεζητημένα κοσμήματα, που συνδυάζει με λιτό ντύσιμο, τότε οι πολύτιμοι λίθοι ίσως να μην είναι μια επιτυχημένη επιλογή. Τουναντίον τα φυσικά υλικά, όπως ο πηλός, το δέρμα ή το ξύλο μπορεί να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στον παραλήπτη του δώρου σας.

  1. Κάντε το δώρο σας… προσωπικό

Το όμορφο με τα χρυσά κοσμήματα είναι, ότι μπορείς να πάρεις ένα απλό δαχτυλίδι και με την κατάλληλη παρουσίαση να γίνει πιο προσωπικό. Αδιαμφισβήτητα τα διαμάντια συμβολίζουν την αιωνιότητα, οπότε ένα δώρο με διαμάντια μπορεί να αναφέρεται στη σε βάθος φιλία/ αγάπη/ δέσιμο με την παραλήπτρια του δώρου. Αν τώρα στο αντικείμενο αυτό κάνετε μια εγχάραξη του ονόματος ή κάποιου σύντομου μηνύματος αυτομάτως το δώρο γίνεται πιο προσωποποιημένο.

Μπορείτε αντ’ αυτού να επιλέξετε ένα κόσμημα αποτελούμενο από τον γενέθλιο λίθο του παραλήπτη. Εναλλακτικά το προσφερόμενο κόσμημα να είναι το αρχικό γράμμα του ονόματός του ή να αναπαριστά κάποιο αγαπημένο στοιχείο (λουλούδια, ταξίδι, ζωάκια κλπ).

  1. Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσετε ένα μήνυμα μέσω του δώρου. Ξεκινήστε επιλέγοντας τους κατάλληλους λίθους και το ιδανικό σχέδιο. Κάθε λίθος έχει διαφορετικό νόημα. Για παράδειγμα τα διαμάντια εκτός των άλλων σηματοδοτούν την αγνότητα και τον σκοπό. Το ίδιο συμβαίνει και με το κομμάτι, που θα επιλέξετε. Αν θέλετε να δείξετε, ότι πιστεύετε στο μέλλον τους και στηρίζετε τους στόχους τους μπορείτε να αγοράσετε ένα ρολόι.

Αν πάλι θέλετε μια πιο ρομαντική νότα, μπορείτε να κάνετε δώρο ένα δαχτυλίδι στη σύζυγό σας για να φορά με τη βέρα. Με αυτό τον τρόπο συμβολίζεται η ενίσχυση του δεσμού σας και αποτελεί συνεχή υπενθύμιση των όρκων σας.

Τέλος μην ξεχνάτε, ότι το νόημα ενός δώρου, είναι να αποτελέσει ένδειξη του ενδιαφέροντός σας για τον παραλήπτη. Δεν είναι το ίδιο το δώρο η ουσία, αλλά η κίνηση. Αυτό θα πρέπει να έχετε υπόψη, όταν δεν μπορείτε για διάφορους λόγους να προσφέρετε κάτι ισάξιο με την τιμή χρυσής λίρας. Αυτό που μετράει είναι όταν στο δώρο εσωκλείονται οι θετικές σκέψεις και τα όμορφα συναισθήματα του προσφέροντος το δώρο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει