2022: Με απούσα την αντιπολίτευση ο απολογισμός Λαμπρινού

Χωρίς τη συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β.Λαμπρινός παρουσίασε χθες τον απολογισμό του έργου του 2022   της δημοτικής Αρχής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Από τη συνεδρίαση απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση με εξαίρεση την παράταξη των Ενεργών Πολιτών, η οποία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ωστόσο, ο δήμαρχος προχώρησε κανονικά στην παρουσίαση του απολογισμού τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι  «το  Ηράκλειο σήμερα, είναι μια πόλη σαφώς καλύτερη και φιλικότερη σε σχέση με αυτήν που ήταν πριν από εννιά χρόνια  το 2014».

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του ανέφερε ότι με μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί, με δράσεις και παρεμβάσεις ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για εμβληματικές παρεμβάσεις στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και του ψηφιακού μετασχηματισμού, το παρόν αλλά και το μέλλον του Ηρακλείου έχει πια πολύ γερές βάσεις και αδιαμφισβήτητα μεγάλες προοπτικές».

Εν συνεχεία ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα και δράσεις του 2022. Μεταξύ άλλων μίλησε για την ολοκλήρωση της Ανάπλαση του Σταυρού, της ανάπλασης της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για το Πάρκο Ερυθραίας, την δεύτερη φάση της διαμόρφωσης της περιπατητικής διαδρομής στα Ενετικά Τείχη  που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης τους νέους κοινόχρηστους χώρους που δημιουργούνται στο Πάρκο επί της Οδού Εφόδου, στην Βίγλα, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Πάρκο Βαρδαξή. Τις αναπλάσεις στον Λάκκο και στην οδό Κομνηνών που ολοκληρώθηκαν και στα Θαλασσινά που προχωρά, με εξαίρεση το τμήμα που ελέγχεται από την Αρχαιολογία.  Την κατασκευή του νέου βιοκλιματικού νηπιαγωγείου στην Αγία Αικατερίνη που ολοκληρώθηκε.

Το τεράστιο έργο της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου της πόλης που προχωρά. Το μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων που τρέχει σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου.

Την ολοκλήρωση της ανανέωσης του στόλου της καθαριότητας με την απόκτηση οκτώ νέων απορριμματοφόρων το 2022, 25 συνολικά τα τελευταία χρόνια. Ολοκληρώνοντας ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, τις συνεργαζόμενες παρατάξεις καθώς και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης,  τόνισε: «Ασφαλώς, υπάρχουν ακόμα παθογένειες καθώς και προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Ωστόσο, όπως προείπα, η πρόοδος που συντελείται σε όλους τους τομείς είναι πια ορατή από τον καθένα και ουδείς μπορεί να την αρνηθεί.

Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Αντιθέτως υποσχόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά, μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας,  για το καλό των δημοτών και για να παραδώσουμε το Ηράκλειο στην επόμενη δημοτική αρχή ακόμα πιο κοντά στη θέση που αξίζει στην ιστορία  του αλλά και στο σημερινό, εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό του».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει