Στις αγορές η Ελλάδα με νέο 5ετές ομόλογο

Εντολή στις BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς έδωσε ο ΟΔΔΗΧ για να “τρέξουν” την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου.

«Η κοινοπρακτική έκδοση θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές», ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ.

Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η δεύτερη έξοδος της χώρας μας στις αγορές για φέτος, καθώς είχε προηγηθεί έκδοση 10ετούς ομολόγου στις 17 Ιανουαρίου, μέσω του οποίου το ελληνικό δημόσιο άντλησε 3,5 δισ. ευρώ, με τις προσφορές να διαμορφώνονται στα 21,9 δισ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,4%.

Οι εκλογές και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του έτους, ο στόχος για δανεισμό από τις αγορές έχει τεθεί στα 7 δισ. ευρώ – και στα 8 δισ. ευρώ εάν προκύψει έκδοση πράσινου ομολόγου.

Με δεδομένο πως έχουν ήδη αντληθεί 3,5 δισ. ευρώ πηγές της αγοράς εκτιμούν πως ο ΟΔΔΗΧ προχωρά στην έκδοση ομολόγου για να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα του στόχου πριν τις εκλογές, που όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει