ΕΛΜΕΠΑ: Υπό κατάληψη η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

264

Υπό κατάληψη τελεί η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του ΕΛΜΕΠΑ, μετά από τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Τμήματος, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρύτανης της σχολής, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, με θέμα συζήτησης την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των απόφοιτων της Σχολής.

Στη συνέλευση αυτή συμμετείχαν παραπάνω από 200 φοιτητές του Τμήματος. Όπως τονίσθηκε στη διάρκεια της συνέλευσης, το πρόβλημα της μη κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, ενώ το πτυχίο αναγνωρίζεται κανονικά ως ενιαίος και αδιάσπαστος Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακού επιπέδου 7  (Integrated Master’s), απασχολεί εξ ιδρύσεως του ΕΛΜΕΠΑ την ακαδημαϊκή του κοινότητα και ιδίως τους 27 γεωπόνους που έχουν ήδη αποφοιτήσει και δεν μπορούν να εργαστούν στον κλάδο τους ως γεωπόνοι, όπως επίσης και τους πολλούς φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται στο τέλος των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων και θα αποφοιτήσουν εντός μερικών μηνών.

Εξαρχής, στόχος του Συλλόγου το φετινό ακαδημαϊκό έτος ήταν και είναι η αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ο οποίος υπερψηφίστηκε στο πλαίσιο διεκδικήσεων του Συλλόγου από την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στην χθεσινή μαζική Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να ληφθεί δράση άμεσα. Τα κτήρια της σχολής βρίσκονται υπό κατάληψη και οι φοιτητές θα διεκδικήσουν μαζικά το αυτονόητο. Παράλληλα αποφασίστηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα 20/03 και την Τρίτη 21/03 στις 11:00 το πρωί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει